Itt a legújabb Pofátlan(tan)ítás-videó: durván szabálytalankodó sofőröket fogtak Pécsen

Az új év beköszöntével folytatódott a Pofátlan(TAN)ítás rendőrségi ellenőrzés is. Megjelent a legújabb videó a Baleset-megelőzés Facebook-oldalán, melyben ezúttal is sok szabálytalankodó pécsi és baranyai sofőrt kaptak el a civil autós zsaruk. 

hirdetés

A 24. részben is számos szabálytalanságot, megdöbbentő manővert rögzítettek a civil autós rendőrök Pécsen és Baranyában (is), melyekhez a rendőrség most feltüntette azt is, mennyi büntetést kell megfizetnie az illetőnek, illetve mennyi előéleti büntetőpont jár a tettért.

Az összeállítás rögtön egy pécsi esettel kezdődik, az Expo Centertől kanyarodik ki a sofőr a kötelező haladási irányra fittyet hányva (ráadásul egy elég forgalmas szakaszról van szó), ez a húzás 50 ezer forintot ér.

0.50-nél láthatjuk, ahogy egy Tranzit „észre sem veszi” a Stop táblát (azaz az Állj! Elsőbbségadás kötelező nevű táblát), úgy nyes ki az útra a Dombay-tó táblánál, ez egyébként 15 ezer forintos büntetést von maga után (és még a kocsival sem volt minden rendben).

Kicsit később, 1.19-nél a pécsi Rákóczi úton, az Árkád mellett csak úgy kikanyarodik az üzlettől egy kocsi a záróvonalon átsuhanva. 10 ezres büntetésre számíthat érte. (1.30-nál is van egy záróvonalon áthajtás a Szigeti út környékén).

Még mindig nincs vége, 1.48-tól kezdődik a jelenet, mikor a pécsi Barbakánnál épp lelép a gyalogos a zebrára, ám egy autós (fehér Opel) elzúg mellette, az elsőbbséget meg nem adva.

Van még egy csúnya szabálytalan előzés Pécs határában 2.36-tól és még egy Harkány környékén 2.49-től, ezért 10 ezer forintos büntetést kaphatnak a sofőrök.

A videót ide kattintva nézhetitek meg.

A Pofátlan(TAN)ítás akció célja egyébként a szabálytalanul közlekedő sofőrök kiszűrése a forgalomból.