Online is bemutatták a fiatal pécsi rendező díjnyertes nagyjátékfilmjét

Nyilvánossá vált a pécsi független filmrendező, Helstáb Martin egész estés filmje, a Zazongpari. A világszerte fesztiválokon bemutatkozó alkotás 13 nemzetközi díjat nyert el, és most már bárki megnézheti. Érdemes!

hirdetés
Uránia Mozi

Az ifjú pécsi filmes a produkciót a Mecsek erdeiben forgatta, öt évig dolgozott egyedül a művön, míg végre elkészült a Zazongpari. Az abszurd elemekben bővelkedő történet főhőse egy harcos szerzetes, akit elküldenek a világtól elzárt hegyi erdőbe, hogy levadássza az ottani szellemeket, a hely különös lakóival való találkozása azonban hol segíti, hol megnehezíti küldetését.

Helstáb Martin nevéhez egyébként már számos kiváló kisfilm köthető. Első nagyjátékfilmjének sikerét, és a számos elnyert díjat az egyedi stílusának, a kevert technikával készült szürreális látványvilágának, és a váratlan fordulatokkal teli történetének köszönheti.

A Zazongpari kevés dialógusa angol nyelven készült, a hazai közönség felirattal tekintheti meg az alkotást, mely már online is elérhető teljes hosszában.

Íme a film linkje:

A fiatal művészről itt írtunk korábban:

Meghódítja a világot a pécsi filmes srác

Helstáb Martin: „Csodálatos, hogy a járvány lelassítja az értéktelen filmek gyártását”

A pécsi Helstáb Martin filmje lett a legjobb kísérleti animáció