A pécsi egyetemisták megmutatták, milyen mérnöknőnek lenni

Mit jelent nőként mérnöknek lenni és azzá válni? Mit jelent a pécsi egyetem műszaki karán mérnökké válni? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a PTE MIK által kiírt izgalmas fotó-, poszter- és videópályázat, amelynek eredményhirdetését a napokban tartották. Különleges, egyedi és nagyon eredeti művek születtek, mutatunk is néhányat!

hirdetés

A „Mérnöknőnek lenni, mérnöknővé válni” elnevezésű pályázat célja az volt, hogy a jelentkezők megmutassák, milyen a mérnöki szakma női szemmel, illetve hogy a mérnöknek tanulás, a mérnökké válás vonzó, érdekes, a nőknek is önmegvalósítást jelentő folyamat a 21. században.

A tavasszal meghirdetett pályázatra a kar jelenlegi és volt hallgatói, valamint mérnök oktatói, nyújthatták be munkáikat. A két témakört 3 műfajban, fotókkal, poszterrel vagy videófelvételekkel mutathatták be.

A pályázatra 47 alkotás érkezett: 19 fotó, 22 poszter és 6 videó.

A pályamunkákat Pinczehelyi Sándor Munkácsy-díjas, Érdemes és Kiváló művész, prof. dr. Medvegy Gabriella, a PTE MIK dékánja, prof. dr. Törőcsik Mária, a PTE KTK egyetemi tanára, dr. Kukai Tibor, a Baranya megyei Mérnöki Kamara elnöke, valamint a PTE MIK hallgatói önkormányzatának képviseletéből álló zsűri értékelte.

Fotó kategóriában az első díjat Garai Kata Eszter építészmérnök MSc-s hallgató Hogyha rátalálsz a szenvedélyedre, nagyot alkothatsz című munkája nyerte a nők sokoldalúságát ábrázolva.

A kategória második helyezettje Guzsvány Réka építőművész BA hallgató Mérnöknővé válni dr. Szöszi módban című munkája lett.

Guzsvány Réka munkája

A harmadik díjat Nagy Rebeka Klára építészmérnök MSc szakos hallgató 2^10-1, azaz az egyik lány a tizedikről munkája kapta.

Nagy Rebeka összeállítása

Az összes pályaművet ide kattintva nézhetjük meg.