Egyedülálló pécsi édesanyák kaptak kelengyecsomagot

A pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint három olyan pécsi anyuka részesült az ajándékban, akiket az apa újszülött gyermekükkel magára hagyott. Emellett az írás szomorú adatot is tartalmaz: Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermeket visznek úgy haza a kórházból, hogy otthon nem várja apuka.

hirdetés
Uránia Mozi

A teljes önkormányzati közlemény az alábbiakban olvasható: 

„Minden gyermek egyenlő!

Gyermeküket egyedül nevelő pécsi édesanyák vehettek át ajándékcsomagot szerdán a városházán.

A több mint 14 éve működő és 250 ezer családot számláló babamamatudakozo.hu-nak az elmúlt évi adománygyűjtése az újszülött gyermekkel magára hagyott édesanyákért sikeresen zárult: több mint 2 millió forint összeget sikerült támogatásként összegyűjteni. A beérkezett adományokból babamama csomagokat állítottak össze, amiket a Megyei Jogú Városok Szövetségével együttműködve az ország nagyvárosaiban élő édesanyáknak adnak át. Debrecen, Miskolc, Eger és Hódmezővásárhely után szerdán Pécsett három olyan édesanya vehette át a csomagot, akiket kisgyermekükkel magukra hagytak.

– Magyarországon jelenleg minden 10. újszülött gyermek megy úgy haza a kórházból, hogy otthon nem várja apuka. Mi úgy gondoljuk, hogy minden újszülött gyermek megérdemli az élet biztonságos és támogatott kezdetét, és minden szülőnek joga van ahhoz, hogy gondoskodhasson a csecsemőjéről. Szeretnénk az egyedül maradt édesanyákat bátorítani, hogy gyermeket egyedül vállalni nem szégyen, és legyenek büszkék magukra, hogy megpróbálnak helytállni ebben a csodálatos, ámde embert próbáló időszakban – mondta el Huber Katalin, a babamamatudakozo.hu tulajdonos-ügyvezetője.  

– Az Egyedülálló Szülők Klubjának első vidéki szervezeteként 2017-ben megalakult pécsi egyesület segítségével választottuk ki a leginkább rászorult, egyedülálló kisgyermekes anyukákat, akik a felajánlott egy-egy kelengyecsomagot átvehették. Bízom benne, hogy ezt nemcsak kézzelfogható anyagi segítségként, hanem erkölcsi támogatásként is értékelik, ami erőt ad nekik a mindennapokban. Pécs város nevében szeretném megköszönni, hogy a babamamatudakozo.hu lehetőséget biztosított a kisgyermekes édesanyák támogatására, nemcsak Pécsett, hanem az ország más nagyvárosaiban is – mondta el köszöntőjében Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

Az átadón lőtt fényképekből készült galériánk: