Gyermektelen nőknek indul művészetterápiás és önsegítő csoport Pécsett

Sok nő számára a gyermek születése jelenti élete beteljesedését, ha valaki nem részesül az anyaság adta örömökben, annak súlyos következményei lehetnek, akár lelki törést is okozhat. Persze különböző szörnyebbnél szörnyebb okai lehetnek a gyermektelenségnek: vetélés, meddőség, a már megszületett gyerek halála. Egyiket sem könnyű feldolgozni, ebben segítenének Pécsett egy művészetterápiás és önsegítő csoport létrehozásával, tanácsadó szakpszichológus és művészetterapeuta vezetésével. 

hirdetés

A csoport célja, hogy könnyebb legyen azoknak a nőknek az élete, akik a gyermekvállalás során nehézségekbe ütköznek vagy ütköztek: a tagok itt feldolgozhatják problémáikat, hallhatják mások tapasztalatait, figyelmet kapnak, és támogató közegben beszélgethetnek.

Pszichológus vezeti majd a beszélgetéseket, a művészetterapeuta segítségével pedig alkotások útján is kifejezhetik a résztvevők a belső problémáikat, ezzel önmagukat is jobban megismerve.

A gyermektelenség okozta gyászfolyamatok feldolgozásában nagyon sokat segíthet a sorstársak támogatása

A csoport október 16-án indul a Civil Közösségek Házában, összesen 12 alkalmon vehetnek részt a tagok, méghozzá ingyenesen, szerdánként 17 és 20 óra között. Előzetes regisztráció azonban szükséges a szaloki.reka@ckh.hu címen. Még több információ ITT.

Hirdetés