Igazi csoda: Zente magától fel tud ülni és „motorozni” tanul

Folyamatosan jó hírek érkeznek a súlyos genetikai rendellenességgel, gerincvelő-izomsorvadással (SMA, Spinal Muscular Atrophy) született kis Zente családjától: a kisfiú anyukája nemrég arról posztolt, hogy porontya egymás után négyszer felült önerejéből. Sőt, Tóth Krisztina arról is írt egy korábbi bejegyzésben, hogy gyermeke futómotorral ismerkedik és véreredményei is tökéletesek. 

Szívszorítóan csodálatos videót tett közzé az édesanya: Zente a felvételen először saját erejéből felül, amire korábban nem volt képes, majd miután édesen mosolyogva megtapsolja magát, kicsit táncikál is ülve a kamera előtt.

„Nem klasszikus felülés, hiszen nem teljesen vízszintes felületről indítja a mozdulatot. Ez egy könnyített testhelyzet, de azt hiszem, kezdetnek egészen fantasztikus!”

– írja a büszke anyuka.

A Pécshez közeli Bükkösdön élő kisfiú októberben kapta meg a 700 millió forintos kezelést, melynek finanszírozása soha nem látott mértékű országos összefogás eredménye volt. Hozzá hasonlóan egy másik kisbeteg, Levente is megkapta – többek között baranyaiak segítségével – a kezelést. A Bama.hu szerint ő is sokat fejlődött a terápia óta, egyedül felül és emeli a fejét, amit korábban nem tudott megtenni, írják.