Egyszerű engedni a kísértésnek és elvinni a porontyokat egy jelmezkölcsönzőbe, mégis sokkal olcsóbb megoldás, ha otthon készítjük el a farsangi jelmezeket a gyerekek segítségével, ráadásul meghitt pillanatokat is okozhat a közös alkotás. Nem kell más, mint egy kis varrni tudás és néhány kreatív ötlet. Ez utóbbiban segítünk!

Lányoknak: édes kis polip

Fantasztikusan egyszerű jelmez a polip, nem kell más hozzá, mint öt pár csíkos harisnya – négy pár a polip karjainak, egy pedig a gyerek lábára; ha van éppen a szekrényben, akkor színében megegyező póló és sapka, a sapkára pedig két nagy szem, akár papírból vagy filcből kivágva. Nem kell mást tennünk, mint kitömni a négy pár harisnya szárait, rátekerni azokat egy övre és a polip derekára kötni. A kosztüm elkészítéséről bővebben itt olvashatunk.

hirdetés

Ha a gyerek Csillagok Háborúja-rajongó

Ha megrögzött Star Wars-imádó a gyerekünk, akkor minden bizonnyal szeretne majd egy Rey-jelmezt. Szerencsére Reynek is egyszerűen beöltöztethetjük kislányunkat, és biztosan minden kellék lesz otthon. Nem kell más hozzá, mint egy partvisnyél vagy egy hosszú bot, egy barna csizma és egy hosszú barna öv, valamint szürke póló, nadrág, fásli és egy hosszú szürke sál. Rey hajának elkészítése is pofon egyszerű, ezért KATTINTSUK IDE!

Egyszerű és szuperaranyos: Waldo

Egy piros-fehér csíkos póló, egy piros-fehér színű sapka, szemüveg és egy farmernadrág: ennyi kell a Waldo-jelmezhez, ötletes, és biztosan nem jön szembe még egy Waldo a suliban. Ha van otthon, egy régi fényképezőgépet is akaszthatunk a gyerek nyakába, így lesz teljes a kép.

A jelmezverseny tuti győztese, a Rubik-kocka

Egy nagyobb doboz, fekete szigetelőszalag, és filctollak: ennyiből áll a Rubik-kocka-jelmez, melyet érdemes a gyerekekkel kiszíneztetni, így abszolút semmi dolgunk a kosztümmel. Miután végeztek a színezéssel a kis művészek, vágjunk ki a fejnek, és a két karnak egy lukat, és kész is!

Az egyszerűbbnél is egyszerűbb: habfürdő

Borzasztóan aranyos jelmez a habfürdő, és a felsorolt egyszerű jelmezek közül is a legegyszerűbb. Elég hozzá néhány fehér és rózsaszín lufi, illetve egy sárga műanyag kacsa. Megteszi egy fehér póló és egy cicanadrág, a lufik végére kössünk cérnaszálat, amit biztosítótűvel rögzítsünk a ruhához. A kiskacsa mehet ragasztóval az egyik lufira!

Hirdetés