5 év, 4 kontinens, 70 ország, 1000 hallgató – ez a pécsi nyári egyetem!

Négy kontinens hetven országából összesen több mint ezer hallgatója és oktatója volt eddig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idén ötéves nyári egyetemi programsorozatának, a Pécs Summer Schoolnak – tájékoztatta a PTE az MTI-t.

hirdetés
Uránia Mozi

Idén a koronavírus járvány miatt online formában rendezik meg a hagyományos nyári egyetemet – írták.

Emlékeztettek: a sorozatot 2016-ban indították el, az egyetem nemzetköziesítési programjának részeként, amelynek meghatározott célja volt az úgynevezett „nyári trimeszter” létrehozása. A közleményben Tarrósy István nemzetközi igazgatót idézték, aki azt mondta: bebizonyosodott, hogy egyre nagyobb hallgatói igény van a sorozatra, amely révén mára a PTE e területen piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között.

Az elmúlt öt évben a PTE 30 nyári egyetemet szervezett, amelyek együttesen 350 napon át zajlottak.

Eddig négy kontinens 70 országából 800 hallgatója volt a programsorozatnak, a képzésben részt vevő oktatók száma pedig meghaladja a kétszázat – közölték.

A PTE-sek mellett külföldi vendégoktatók is részt vettek a nyári egyetemi programokon, amelyeket szabadidős rendezvények – városnézés, múzeumlátogatás, koncertek, interkulturális estek, kirándulások, sportvetélkedők – egészítettek ki.