Botanikus kert a panel tövében

Kiskert, panel (8)

A betondzsungelt saját virágoskerttel dobta fel a Nagy Imre úton a Kiss család. Közel harminc éve dolgoznak a kerten, amely különleges hangulatot varázsol a környéknek.

hirdetés

Kissék még a nyolcvanas évek közepén költöztek be a Nagy Imre úti panelba. A családfő szenvedélyesen bolondult a virágokért, így gondolt egyet, és elkezdte építeni Pécs legnagyobb panelos virágoskertjét.

Kiskert, panel (3)

– Férjem él-hal a virágokért. Tavasztól az ősz végéig ültet, gyomlál, metsz. Mára olyan a kert, mintha egy családi házban élnénk – meséli lapunknak büszkén Kiss Istvánné.

Kertjüket a város engedélyével sövénnyel is körbekeríthették, diófát ültethettek, s szabad lejáratot biztosíthattak maguknak a földszinti erkélyről. A kertben több tucat virágfajta van a rózsától a hortenzián át a nárciszig, szép a pázsit, sőt még tujáik is vannak és egy kert végi itatós is a madaraknak.

Kiskert, panel (2)

– Szerencsére nincsenek irigyeink, csodálóink annál inkább. Jó példa ez arra, hogy egy kis elszántsággal a szürke panelek közé is be lehet csempészni a vidéki hangulatot – mondta lapunknak Kissné.

Hirdetés