Egyre népszerűbbek Pécsett a kvízek!

Vajon mik a legnépszerűbb témák, vannak itt is profi csapatok? Mégis hogyan készülnek, mik a teendők egy-egy kocsmakvíz előtt? Egy függő mesélt a nem mindennapi világáról.

hirdetés

Angliából indult hódító útjára ez a nem mindennapi szórakozás még a hatvanas években, ma már szerte Európában népszerűvé vált, így Pécsett is.

Tálas János, a pécsi Kiribati Nyestkutyák és a Szalon Spricc kvízcsapatok tagja, aki csapattársaival együtt tavaly két országos bajnokságon is második helyezést ért el körülbelül 600 csapat közül, igazi kvízfüggőnek nevezi magát és társait.

– Azt szeretjük a legjobban ebben az agytornában, hogy nagyon jó a hangulat az esték alkalmával és természetesen azt, mikor bonyolultabb kérdéseket is meg tudunk válaszolni. Vannak nagy ellenfeleink a pécsi csapatok között, velük komoly versenyeket folytatunk minden kvízen. Nem válogatunk igazán a témák közül a csapattársaimmal, igyekszünk minden alkalmon részt venni – mondta a kvízeket nagyon komolyan vevő és Facebook-oldalán is népszerűsítő férfi.

Szerinte a versenyekre nem lehet felkészülni, a siker kulcsa, hogy az összeállított csapat tagjai minél változatosabb és széleskörűbb tudással rendelkezzenek a lehető legtöbb témában.

Pécsett több helyütt tartanak rendszeresen kvízesteket

Hol mérkőzhetsz meg a legmenőbb pécsi kvízcsapatokkal? 

A városban sok lehetőség van azok számára, akik ki szeretnék próbálni ezt a fajta szórakozást. A Quiznight a legrégebbi és legszínvonalasabb kvízbajnokság hazánkban, amin hétfőnként Pécsen is lehet részt venni, emellett kéthetes váltásban hétfőnként Monday Quizt és MozaiQuizt is szerveznek magánszemélyek. Havonta-kéthavonta keddenként Magtár Kvízt tartanak a Pécsi Püspökség és a kávézó közös szervezésében. Szerdánként pedig a Quizzone játékokon vehetnek részt az érdeklődők. Ezeken bárki részt vehet, akinek van legalább egy ismerőse, akivel kétfős csapatot alkothat. Ez ugyanis legtöbbször a minimumlétszám a részvételhez.

A PTE-n általában zárt körű kérdezz-felelek versenyeken vehetnek részt hallgatók, csak kevés alkalommal várnak külsősöket is köreikbe.

Pécsett mostanában tematikus kvízeket is sokszor szerveznek, például népszerű filmek és könyvek történéseit feldolgozva. Az izgalmas ebben az, hogy nem kifejezetten csak az alapműről kell mindent tudni, hanem az úgynevezett trivia (közismert vagy érdekes tényeket, adatokat jelent) kategóriából is kérdezhetnek bármit a kvízmesterek.

Te hány kérdést tudnál megválaszolni mindenki kedvenc varázslótanoncának történetéről?
hirdetés

Hirdetés