Első díjat nyert a pécsi egyetemisták emberközpontú mintaháza

Fotó: Világgazdaság

Újabb fantasztikus tervet valósított meg a PTE diákokból és oktatókból álló csapata: környezetpozitív fecskeházukat emberközpontú belsőépítészet kategóriában díjazták a világ első számú egyetemistáknak szóló építészeti versenyén.

Első helyezett lett a pécsiek épülete az emberközpontú belsőépítészet kategóriában a rangos Solar Decathlon Europe 2021 versenyen, melyet idén a németországi Wuppertalban rendezték meg – értesült a Világgazdaság.

Az egyetemek környezettudatos házépítő viadalában tizenhárom kategóriában osztott díjat a zsűri a nemzetközi mezőny pályázói között.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karának csapata a Lungs of the City – A város tüdeje – című projektet valósította meg, melyben egy fenntartható, környezetbarát és megújuló energiát használó fecskeházat álmodtak meg fiatalok számára. Erről itt írtunk korábban részletesen:

A város tüdeje: elképesztő otthont álmodtak a pécsi egyetemisták az építészeti világversenyre

A mintaház megépítésére két hetük volt a résztvevőknek, végül példaértékű összefogás után sikerült is befejezni a művet, amit egyébként egyszer próbaként az egyetem udvarán már felállítottak.

A magyar épület három évig a verseny helyszínén marad, és ötletadó mintaházként áll ott példaként.

A képek forrása: magyarepitestechnika.hu; vg.hu