Nem mindennapi kiállítás nyílik Pécsen, ami kiváló családi program lehet, minden gomba- és természetrajongónak ajánljuk. Június elején irány a pécsi vásárcsarnok!

Pöttyös kalapban csodálhattok engem, nem tud megázni tiszta, fehér ingem. Pöttyös kalaphoz hófehér a gallér, minden galóca igazi gavallér

– így szól a versike a Természettár szervezte, Gombák földjén nevet viselő kiállításhoz, melyen a kalaposok – csak néhány közülük: kucsma-, őzláb- és tintagomba – különleges világát ismerhetjük meg.

Kalandozás a gombák földjén (Fotó: Pécsi Vásárcsarnok Facebook)

A vásárcsarnokban berendezett látványos tárlat azt is megmutatja, hogy a gombák nélkülözhetetlenek az élővilág rendszerében, tényleg mindenhol ott vannak!

Hogy mi vár a pécsi csarnokba látogatókra?

Ember nagyságú gombák és látványos infografikák segítségével többet tudhatunk meg a különleges élőlények szerepéről, típusairól és fajtáiról, de a felépítésükről és a fejlődésükről is.

A gomba élete, jelentősége és védelme is megjelenik a tárlatban.

A kiállítás célja, hogy segítsen jobban megismerni a gombák világát. Hazánkban több ezer faj található belőlük, ezek közül néhányról most bővebb ismereteket szerezhetnek a látogatók.

A tárlat megtekinthető június 6-tól június 15-ig a vásárcsarnok nyitvatartási idejében
(hétfő–péntek 5.00–17.00; szombat 5.00–14.00; vasárnap: zárva).

A kiállítás megtekintése ingyenes. További részletek itt olvashatók.


Közben a gombaszezon is megkezdődött, erről alábbi cikkünkben lehet olvasgatni néhány jó tanács és tipp kíséretében:

Indul a gombaszezon – várják a kosarakat a pécsi vásárcsarnokban!