Harminc éves lesz a pécsiek szeretett óriása, Bálint, a víziló

A sokak által Sütiként ismert nílusi vízilóbika február 17-én ünnepli a harmincadik születésnapját. A jeles nap alkalmából az állatkert egy kis meglepetéssel készül neki, amihez várják a lelkes csatlakozókat. Mutatjuk a részleteket.

A „nagyfiú” köszöntésébe most mi is beszállhatunk, bár egy kicsit alternatív módon, ugyanis a pécsi vízilovak jelenleg még nem sok időt tölthetnek a hűvös levegőn. A zoo ezért egy kis galériával lepi meg Bálintot, melyhez várják a saját készítésű (bármilyen technika megengedett: színes ceruza, festék, digitális alkotás) képeslapokat, melyeket lefotózva vagy scannelve a zooped@pecszoo.hu címre lehet küldeni.

A műveket február 17-én, szombaton teszik közzé a park hivatalos Facebook-oldalán.

A beküldők február 17. és március 23. között a kombinált jegyek árából 10 százalék, az egyéni jegyek árából pedig 20 százalék kedvezményt kapnak, ami csak egyszeri belépésre érvényes.

Fontos! A beküldött lap mellé az alkotó nevét is fel kell tüntetni, amennyiben egy család közös meglepetésnek szánja, úgy a családtagok neveit. A kedvezményt ugyanis csak azok tudják majd igénybe venni, akiknek a neve a pénztárban leadott listán szerepel.

Az ünnepeltről

Bálint, a nílusi víziló 1994. február 17-én született Debrecenben, és még nem volt egyéves, amikor Pécsre költözhetett. Sokan Süti néven ismerik, mivel örökbefogadója a pécsi kenyérgyár volt. Az állatkertben nemcsak a legnagyobbnak (súlya most 3000-3500 kiló környékén van) számít, hanem az egyik legnépszerűbbnek is, volt, hogy névnapjára a rajongóktól képeslapokat kapott – bizonyára innen is jött az inspiráció a mostani születésnapi ajándékhoz.

Meglepő, de Bálint egyébként kedves és kezes, ami különlegességnek számít a vízilovak között: mivel kiskora óta az állatkertben él, szinte a családjának tekinti az embereket, még a párjánál, Ágnesnél is barátságosabb.

Reméljük, még sokáig ünnepelhetjük együtt a szelíd óriást, a nílusi vízilovak fogságban akár 50 évet is megélhetnek.

Hirdetés