Hárommilliárdos kutatásfejlesztési program zárult a pécsi egyetemen

2021 januárjában indított pályázatot a Pécsi Tudományegyetem, melynek célja a kutatási kapacitások, szolgáltatások bővítése és fejlesztése volt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 3,379 milliárd forint európai uniós támogatással.

A 2017. januárja és 2022. június 30. között megvalósult projekt alatt komoly eredményeket ért el a pécsi egyetem. Mintegy 560 millió forint értékben szereztek be orvostechnikai, műszaki és oktatási célú eszközöket – tájékoztatta lapunkat a PTE.

A program az oktatás digitális átalakulását is támogatta, a teljes egyetemet érintő hibrid oktatási termek kialakításához szükséges informatikai eszközbeszerzéssel és blended learning tananyagok fejlesztésével.

És mint olvasható a közleményben, bár az induláskor még nem lehetett sejteni a világjárvány 2020-as berobbanását, a digitális távoktatásra való átállást jelentősen megkönnyítették a projekt keretében megvalósult fejlesztések, beszerzések.

Több mint 130 együttműködési megállapodást kötöttek hazai, illetve nemzetközi vállalatokkal és felsőoktatási intézményekkel. Az egyetem hallgatói közel 600 konferencián szerepeltek. 154 ismeretterjesztő rendezvényen közel 5000 ember hallgatta meg a kutatások eredményeit. Több mint 100 fiatal kutató lépett szintet, szerzett doktori fokozatot vagy nyert rangos elismerést a projektnek köszönhetően – foglalta össze a PTE.

További részletek ide kattintva olvashatók.