Imádod a gyerekeket, a nevetést, szívesen segítesz másokon? Talán épp téged keresnek ebbe a lelkes pécsi csapatba!

A pécsi székhelyű Nevetnikék Alapítvány újra önkénteseket fogad, amire csak ritkán van lehetőség. A 3 hónapos képzést elvégzett beteglátogatók közvetlenül a kórházi ágyak mellett segítenek, ez a fontos csapat hetente többször jár a kis páciensekhez, hogy megkönnyítse a kezelések és sokszor félelem által beárnyékolt napjaikat.

– Szeretnénk mindennapossá tenni a látogatásokat az osztályon, hisz így, hogy hetente 3-4 napot is bent töltünk egy-egy gyerek mellett, látjuk, hogy mekkora igény lenne rá, hogy ennél is gyakrabban foglalkozzunk velük – meséli Kőműves Glória, az alapítvány vezetője.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei hospitálások, kommunikációs tréningek, módszertani alapképzések, egészségügyi- és pszichológiai alapismeretek megtanulása után kezdhetnek gyerekekkel foglalkozni, ezt pedig később különböző művészeti képzések követik: többek közt bábozást és bűvészkedést tanulnak, de akad köztük, aki kifejezetten a kórházban fekvő gyerekek felvidítása érdekében kezd el ukulelén játszani.

Az alapítvány közleményében azt írják, ez egy nehéz, de hálás feladat, ahová most új tagokat várnak, akik szívesen rászánnak a szabadidejükből hetente 2 órát a feladatra. Jelenkezni a weboldalukon keresztül lehet, ide kattintva.

Hirdetés