Különleges koncertet adtak hétvégén a hátrányos helyzetű családban nevelkedő gyermekek Pécsett. A Budapesti Készenléti Rendőrség, világszinten is ismert fúvószenekarával léptek színpadra, akikkel hagyományteremtő céllal tartották meg első, újévi koncertjüket. Baranya megyében, köztük Pécsett összesen 250 gyermeknek biztosítja a Szimfónia Program, hogy a zenetanulással és fellépésekkel sikerélményhez és önbecsüléshez jussanak a gyerekek.  

hirdetés

Izgatottan készültek első újévi koncertjükre azok a gyerekek, akik most Pécsett a készenléti rendőrök fúvósaival léptek színpadra. A hátrányos helyzetben élő gyermekek zeneoktatását a Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola vállalta.

Zenével szocializálnak Pécsett

– A program elsődleges célja, hogy minél többet lehessenek hangszer közelében a gyerekek, hosszú távon pedig az a cél, hogy a zene motiváló erő legyen arra, hogy a közismereti órákra is bejárjanak – mondta tanáruk, Kimmel Tamás.

A művészeti iskolát a Symphonia Alapítvány találta ki annak érdekében, hogy bebizonyítsák: a zenetanulás nem csak a zenélésben segít.

– Ezek a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, együttműködni. Emellett az is fontos, hogy rengeteget szerepeljenek. Ez azért jó, mert a koncert után sikerélményt kapnak és önbecsülést, ami arra sarkallja őket, hogy dolgozzanak – mondta Kupper András, a Symphonia Alapítvány elnöke.

A hétvégi koncerten profi zenekarral léptek színpadra a kicsik. Az ország legnagyobb létszámú, professzionális egyenruhás zenekarával zenéltek.

– Legutóbb decemberben egy állami gondozottakból álló gospel-kórust kísértünk – mondta Szalóky Béla rendőr alezredes, a Készenléti Rendőrség Zenekarának vezetője.

A szakemberek szerint a zene fegyelmező eszköz is. A Symphonia Alapítvány célja is az, hogy amellett, hogy tanulásra biztassák a hátrányos helyzetben élő gyermekeket, még hangszereket is adjanak ahhoz, hogy zenével foglalkozhassanak.

A Symphonia Alapfokú Művészeti Iskola Baranya megyében Pécsett, Bogádmindszenten, Magyarmecskén és Siklóson összesen 250 gyermekkel foglalkozik.