Kiállítási tárgy lett a Munkácsy rendelőből

Acéllemezekből álló borostyánt futtattak fel az elhagyott belvárosi rendelőintézet falára Pécsett. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az értékes ingatlanra. Vevő egyelőre nincs, de legalább jól néz ki az épület. 

Üresen álló pécsi épületeket és tereket rohamoztak meg és díszítettek fel fiatalok az elmúlt hónapokban Pécsett. A Sosemart Kulturális Egyesület most azonban nem akármilyen épületet szemelt ki magának. Az évek óta üresen álló, Munkácsy úti volt rendelőintézet több száz négyzetméteres falát vették célba.

–  Apró légmozgásra is megmozduló, csillogó, kis acéllapokat helyeztünk el az épület homlokzatán, aminek a célja pont az, hogy az épület előtt elsétáló emberek felemeljék a fejüket, és újra foglalkozzanak az évek óta üresen álló épülettel – mondta az akció kurátora, Szolga Hajnal.

A Munkácsy úti rendelőintézetet még 2008-ban adták el a szocialista városvezetők, akkor egy spanyol befektető cég vásárolta meg. Azóta viszont csak a természet vette kezelésbe a magára hagyott épületet. A most “ráfuttatott” ipari gaz ezt is szimbolizálja.

A Sosemart Kulturális Egyesület úgy tervezi, hogy a csillogó fémlapokat folyamatosan bővíti. Így a sajátos kiállítás addig tekinthető meg, amíg a befektető el nem kezdi az épület felújítását. Amennyiben az a munka megkezdődik, az egyesület a saját költéségéből eltünteti az egyre csak gyarapodó „ipari gazt”.

Az akciót egyébként a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából valósították meg.

 

[frame]Sejtet építenek a Nick-udvarban

A Sosemart Kulturális Egyesület legközelebb december 15-én alkot. Egy 160 centiméter átmérőjű, napenergiával működő óriás sejtet állítanak fel a Nick-udvarban. Ötezer izzó világít majd benne, amibe a kíváncsiskodó akár bele is hajolhat. Az akció ideje alatt az érdeklődőket tárlatvezetés is várja az udvarban.[/frame]

hirdetés

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A 25 emeletest és a Nádort is! Majd olyanok lesznek, mint a fém súroló. Mert ami szép, az szép!

  2. A 25-emeletest is bevonják majd?
    Mert lassan már azt is elfelejtik az emberek,hiába magasabb mint a környezetében álló ingatlanok.

Comments are closed.