Kiállítási tárgy lett a Munkácsy rendelőből

Acéllemezekből álló borostyánt futtattak fel az elhagyott belvárosi rendelőintézet falára Pécsett. Ezzel szeretnék felhívni a figyelmet az értékes ingatlanra. Vevő egyelőre nincs, de legalább jól néz ki az épület. 

hirdetés

Üresen álló pécsi épületeket és tereket rohamoztak meg és díszítettek fel fiatalok az elmúlt hónapokban Pécsett. A Sosemart Kulturális Egyesület most azonban nem akármilyen épületet szemelt ki magának. Az évek óta üresen álló, Munkácsy úti volt rendelőintézet több száz négyzetméteres falát vették célba.

–  Apró légmozgásra is megmozduló, csillogó, kis acéllapokat helyeztünk el az épület homlokzatán, aminek a célja pont az, hogy az épület előtt elsétáló emberek felemeljék a fejüket, és újra foglalkozzanak az évek óta üresen álló épülettel – mondta az akció kurátora, Szolga Hajnal.

A Munkácsy úti rendelőintézetet még 2008-ban adták el a szocialista városvezetők, akkor egy spanyol befektető cég vásárolta meg. Azóta viszont csak a természet vette kezelésbe a magára hagyott épületet. A most “ráfuttatott” ipari gaz ezt is szimbolizálja.

A Sosemart Kulturális Egyesület úgy tervezi, hogy a csillogó fémlapokat folyamatosan bővíti. Így a sajátos kiállítás addig tekinthető meg, amíg a befektető el nem kezdi az épület felújítását. Amennyiben az a munka megkezdődik, az egyesület a saját költéségéből eltünteti az egyre csak gyarapodó „ipari gazt”.

Az akciót egyébként a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából valósították meg.

 

[frame]Sejtet építenek a Nick-udvarban

A Sosemart Kulturális Egyesület legközelebb december 15-én alkot. Egy 160 centiméter átmérőjű, napenergiával működő óriás sejtet állítanak fel a Nick-udvarban. Ötezer izzó világít majd benne, amibe a kíváncsiskodó akár bele is hajolhat. Az akció ideje alatt az érdeklődőket tárlatvezetés is várja az udvarban.[/frame]

Hirdetés