Luxusra váltott a Zsolnay

Újragondolták a pirogránitot a pécsi gyárban. A világon elsőként gyártanak ilyen speciális falburkoló elemeket, amelyek egyébként tájakat formálnak meg. A Zsolnay Manufaktúra lábai előtt hevert emiatt  London is.

hirdetés

Eddig a Zsolnay kerámia határozta meg azt az épületet, amire felrakták, most viszont a tájegységek formálják a legújabb Zsolnay pirogránit elemeket.

Exkluzív, elegáns, drága.

Az 50 x 50 centiméteres burkolati elemek összerakva csaknem nyolc négyzetmétert tesznek ki. Jelenleg Málta fővárosa, Valetta erodált kőfalainak ábrázolásán dolgoznak – mondta Liszátzné Helvei Ágnes a Zsolnay Porcelánmanufaktúra üzemvezetője.

A termékcsaládból eddig öt különböző színű és stílusú készült, aminek mindegyike más-más földrajzi helyszínt ábrázol. Megformálták már az alpoki gleccsert, a Marmoládát és az Ománi sivatagot is.

A kerámia falburkolat nem olcsó, négyzetméterenként 2000 euró, azaz több mint félmillió forint. Ennek ellenére már most komoly érdeklődés van iránta.

– Olyan cégek is megkerestek, akik kimondottan fal- és mennyezet burkolatok forgalmazásával foglalkoznak. Most őket várjuk Pécsre, hogy megmutassuk neki a gyárat – mondta Kiss Ákos,  a Zsolnay Porcelánmanufaktúra értékesítési és marketing igazgatója.

A Zsolnay Manufaktúra két éve kezdett ötletelni a pirogránit újraértelmezésén. Ezeket a darabokat elsősorban a nemzetközi piacra szánják, hatalmas méretük miatt főleg szállodák, éttermek előterébe képzelik el.

Abszolút Videó rovatunkban megnézheti, milyen a sivatag, ha falburkolatba van öntve!