Luxusra váltott a Zsolnay

Újragondolták a pirogránitot a pécsi gyárban. A világon elsőként gyártanak ilyen speciális falburkoló elemeket, amelyek egyébként tájakat formálnak meg. A Zsolnay Manufaktúra lábai előtt hevert emiatt  London is.

Eddig a Zsolnay kerámia határozta meg azt az épületet, amire felrakták, most viszont a tájegységek formálják a legújabb Zsolnay pirogránit elemeket.

Exkluzív, elegáns, drága.

Az 50 x 50 centiméteres burkolati elemek összerakva csaknem nyolc négyzetmétert tesznek ki. Jelenleg Málta fővárosa, Valetta erodált kőfalainak ábrázolásán dolgoznak – mondta Liszátzné Helvei Ágnes a Zsolnay Porcelánmanufaktúra üzemvezetője.

A termékcsaládból eddig öt különböző színű és stílusú készült, aminek mindegyike más-más földrajzi helyszínt ábrázol. Megformálták már az alpoki gleccsert, a Marmoládát és az Ománi sivatagot is.

A kerámia falburkolat nem olcsó, négyzetméterenként 2000 euró, azaz több mint félmillió forint. Ennek ellenére már most komoly érdeklődés van iránta.

– Olyan cégek is megkerestek, akik kimondottan fal- és mennyezet burkolatok forgalmazásával foglalkoznak. Most őket várjuk Pécsre, hogy megmutassuk neki a gyárat – mondta Kiss Ákos,  a Zsolnay Porcelánmanufaktúra értékesítési és marketing igazgatója.

A Zsolnay Manufaktúra két éve kezdett ötletelni a pirogránit újraértelmezésén. Ezeket a darabokat elsősorban a nemzetközi piacra szánják, hatalmas méretük miatt főleg szállodák, éttermek előterébe képzelik el.

Abszolút Videó rovatunkban megnézheti, milyen a sivatag, ha falburkolatba van öntve!

 

 

Hirdetés

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ez megint mi???? Eddig is ment ez a gyártás, miért kellett rendszerváltással tönkre tenni??? Szégyen, hazaáruló, szemét , börtönben lenne a helyük.

  2. A ertélenen meg tévékettön azért nem látod mert nem folyt benne vér, nem halt meg senki, nem vertek orba senkit, észre kellne már venni, hogy ez a két csatorna nem közvetít értéket.
    Eltorzult világképet mutat be. Semmilyen kultúrát ne várjatok ezeken a csatornákon. Amióta a forma 1 átment máshová ( érdekes mód rögtön lett hd minőség ) nem is néztem az rtl-t az idén. Nem azt mondom, hogy a köztévét kell majmolni de el kell ismerni szinvonalasabb müsorok akadnak idönként. Nem állandóan, hanem idönként. Meg kell keresni mindenkinek magának azokat ami érdekli. Nekem spec tele van a tököm a sok vinnyár semmitmondó zenei valamikkel, tehetségtelen jelentkezők, túlfizetett és flegma zsüritagok. A pécsi belvárosban az a látáskárosult fiatalember aki egy szál gitárral énekel a megélhetéséért soha nem fog ilyenbe bekerülni mert nem hozna nézettséget, nem lehetne a diszkókba csomagba eladni utána haknira és jót keresni rajta. Pedig az indulók 99%-a még a gitártokját se vihetné. szerintem ……..

  3. Csak azt nem vágom, hogy ilyen jó és pozitív híreket, hogy végre valami előrelépés van a Zsolnayval, miért csak itt lehet olvasni? Miért nem látom ezt az MTV-ben, a TV2-ben, RTL Klubon, stb.

  4. Öröm ilyen cikket olvasni, remélem még fejlesztés is lesz meg ujabb -régi munkahelyek.

Comments are closed.