Magyar gyógyító segít Svájcból

Több mint ezer kilométert utaztak az ajándékok a PTE Gyermekklinika Onkológiai Osztályára. Ludmann Boglárka így lepte meg a kis betegeket.

Csokoládé, persely és plüssjáték is akad az ajándékok között. A PTE Gyermekklinika Onkológiai Osztályának dolgozói azért örültek az év eleji meglepetésnek, mert általában karácsony után már kevesebb adományt kapnak. Egy Svájcban dolgozó pécsi gyógytornász kezdeményezte az ajándékgyűjtő akciót.

Ludmann Boglárka azért választotta az onkológiai részleget, mert ott töltötte gyakorlati idejét. Akkor szerette meg az osztályt, és elhatározta, hogy segít a gyerekeken. Boglárka, aki jelenleg is Svájcban tartózkodik, gyógytornászként dolgozik. Kezeltjei gyűjtötték össze a játékokat a pécsi gyerekek számára. Több zsáknyi ajándékot küldtek.

A játékgyűjtési akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, ne csak vigyünk, hanem hozzunk is valamit az országba. Ha már annyi fiatal elmegy, ők ne csak vigyenek magukkal – értékeket, munkaerőt és tudást-, hanem hozzanak is haza valamit. A gyógytornász hozzátette: szerinte erről fontos beszélni mostanában, hiszen fiatalok százai hagyják el Magyarországot.

hirdetés

Hirdetés