Pécsre érkeznek a klasszikus zene világsztárjai

Különleges évaddal, remek koncertekkel készül a Filharmónia Magyarország Pécsett. A 2021/22-es évadban ráadásul két bérlet közül válogathat a közönség a Kodály Központban – tájékoztatta lapunkat a hangversenyszervező vállalat.

hirdetés
Uránia Mozi

A Mesterbérlet koncertjein világhírű hazai és külföldi zenekarokkal, művészekkel örvendeztetik meg a zenerajongókat. Érkezik például Marek Janowski és Michel Tabachnik karmesterek, és a rendkívül népszerű dirigens, Takács-Nagy Gábor, aki fantasztikus hangversenyeket vezényelt a korábbi években – már jól ismeri őt a Kodály Központ közönsége.

Remek koncerteknek ad otthont a Kodály Központ

Emellett először hallhatjuk Pécsett két külföldi zenekarát, az angol Manchester Cameratát és a svájci Verbier Fesztivál Kamarazenekarát.

A szólisták is az élvonalhoz tartoznak.

Az egyik legnagyobb Mozart-zongoristaként számon tartott Maria João Pirest, a kiváló német csellistát, Daniel Müller-Schottot, Francesco Piemontesi zongoraművészt, Várjon Dénest, aki a nemzetközi zenei élet egyik legizgalmasabb és legelismertebb résztvevője és Keller Andrást is a Kodály Központ pódiumán láthatjuk.

Várjon Dénes zongorajátékában is gyönyörködhetünk

Az évad során hangversenyt ad a magyarországi zenei élet két kiemelkedő formációja, a Concerto Budapest és a Budapesti Fesztiválzenekar is.

Egy új, önálló bérletet is útjára indít a Filharmónia

Régi mesterek az új bérlet neve, melyben a barokk zeneszerzők – Bach, Händel vagy Telemann – legszebb darabjai csendülnek fel. A korszak remekművei Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar, a Purcell Kórus és a Capella Savaria közreműködésével szólalnak meg.

Pécsre látogat a Purcell Kórus is

Érdekesség, hogy több száz éves hangszereken és előadásmódban játsszák a régi mesterek szerzeményeit, ahogy azt egyszer megálmodták.


Jó hír továbbá, hogy a Filharmónia koncertjeit élőben is meghallgathatjuk – persze a vonatkozó szabályok betartásával.

További részletek ide kattintva olvashatók.