Római császárrá vagy istennővé is válhatunk most Pécsett

Antik koncerttel, interaktív installációkkal és rendhagyó vezetett sétákkal várja a látogatókat a Cella Septichora Látogatóközpont szeptember 19-én és 20-án, a Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozathoz csatlakozva.

hirdetés
Uránia Mozi

Időutazásra invitál a Zsolnay Örökségkezelő NKft., kétnapos programján felidézhetjük az ókort, megismerhetjük az egykor a Római Birodalom fennhatósága alatt virágzó régi Pécset, azaz Sopianae-t 1600 éves épületei között barangolva. Pécs örökségi helyszínei egyszerre mesélnek a város építészetéről, képzőművészetéről, történelméről, vallásáról és persze a városképről.

Történelmi korokon átívelő szellemiséget hordoznak.

A tudatos és sokoldalú hagyományőrzés jegyében zajlanak majd a Kulturális Örökség Napjai programjai a pécsi világörökségi helyszíneken, mutatjuk is a részleteket!

Antik koncert

Szeptember 19-én 19 órától ingyenes antik koncertet hallgathatunk meg a Cella Septichora Látogatóközpontban. Öt fiatal zeneszerző, Bajnok Ádám, Gelléri András, Muntag Lőrinc, Szécsi Lőrinc és Szőcs Márton új művei csendülnek fel. A darabokat az antikvitás tematikája köti össze, betekintést nyújtva az antik kultúra, a kortárs zene és ezek ötvözetének világába. A koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött: az info@pecsorokseg.hu címen vagy a +36 72 224 755-ös telefonszámon jelentkezhetünk.

Interaktív installációk

Szeptember 20-án a Római Birodalom különböző területeiről ismert híres művészeti alkotások elevenednek meg interaktív installációk formájában. Akár mi is életre hívhatjuk a pompeji falfestmények alakjait, római császárportrék főszereplőivé válhatunk, sőt még a római istennőket is megtestesíthetjük. Különösen ajánlott ez azoknak, akik szeretik a fotózást! Ha római viseletben érkezünk, ingyenesen vehetünk részt a programon, egyébként jegyet kell váltatnunk a helyszínre.

Rendhagyó idegenvezetések

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából rendhagyó idegenvezetések során megtekinthetjük továbbá az Ókeresztény Mauzóleumot és a séta során feltárulnak az év közben nem látogatható Apáca utcai római kori emlékek is. Szeptember 20-án három időpontban indulnak a vezetések: A 11 órai sétára az első 25 regisztrált résztvevőnek ingyenes a program. A délután 13 és 15 órakor induló sétákon a vezetés ingyenes, a részvétel a világörökségi helyszínekre érvényes belépőjegy megváltásához kötött. A részvétel előzetes regisztrációt igényel, melyet az info@pecsorokseg.hu címen tehetünk meg.