10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
Kezdőlap#PécsAjjaj, több kilométer hosszan lassított be a zsaru az autósok előtt

Ajjaj, több kilométer hosszan lassított be a zsaru az autósok előtt

Az elmúlt pár héten több olyan esetről tudtunk beszámolni, ahol pécsi rendőrök is segítettek a bajbajutottakon. Most viszont olyan fotókat kaptunk, amit nem tudunk hova tenni. Lehet, hogy ez is segítség volt, mert megakadályozta a gyorshajtást? Az olvasói levelet szó szerint közöljük! 

Kedves Szerkesztőség!

Szeretném leszögezni az elején, hogy minden tiszteletem azoké a rendőröké, akik nap mint nap segítik és szolgálják hazájukat. Magam is rendszerető ember vagyok, a KRESZ-t is betartom – gyűlölöm az eszetlen gyorshajtókat, mert ártatlan gyermekeket ölhetnek meg. De most jön az a bizonyos de.  Most azonban olyannak voltam szemtanúja, amit szeretnék másokkal is megosztani, mert egyedül nem tudom eldönteni, milyen kategóriába tartozik. 

Több mint 20 kilométer hosszan tartotta fel a kocsisort egy rendőrautó Pécs és Szigetvár között. 

Balatonra mentünk a családommal, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy valami nagyon belassítja a forgalmat. Arra gyanakodtunk, hogy egy traktor. Ezen az útszakaszon elég sokszor fordul elő, hogy a mezőgazdasági gépek között kell cikázni. Előzésbe nem kezdtünk, vártunk mire véget ér a sor. De nem nagyon fogyott, csak hízott a kocsisor.

A képeken jól látszik, több kilométer hosszan ugyanazokból a kocsikból áll a sor: 

 egy rendőrautó lassította le a forgalmat!

Először nem akartuk elhinni, amit láttunk. Ahol lehetett volna 90 km/órával menni, ott 70-80-al hajtott, lakott területen belül pedig hajszál pontosan 40-el cammogott. 

Pár kilométer alatt 10-15 kocsiból álló konvoj alakult ki és senki nem mert előzni. Majd egy-két autós megunta és kivágott a sorból. Mi csak cammogtunk tovább, várva, hogy kit büntet meg, de

Büntetni nem büntetett!

Két-három autós elégelte meg a rendőrautó lassú tempóját és előzte meg 100-110-el, az amúgy is veszélyes útszakaszon. Még egyszer mondom: Pécs és Szigetvár között. Nem tudom hova tenni az esetet. Lehet, hogy csak figyelemfelhívás volt részéről? Nem igazán értettem, mindenesetre az ilyen esetek sok emberből inkább pont az ellenkező reakciót váltják ki, mint amit szeretnének elérni: egyrészt a rendőrökre haragszanak, másrészt meg amikor eltűnnek a zsaruk, akkor eszetlenül nyomják majd. Szóval, nem értem. 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő