10 C
Pécs
péntek, június 14, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiEz nem vicc! A pécsi Mikulás nyáron szórja a virgácsot Dániában

Ez nem vicc! A pécsi Mikulás nyáron szórja a virgácsot Dániában

Ha eddig azt hitted, hogy a Mikulásoknak a december a legpörgősebb hónapjuk, tévedtél! A piros ruhásoknak nyáron vannak sokkal ütősebb napjaik, méghozzá Dániában. Ezen a héten Bakkenben – Koppenhága mellett – tartják a Mikulás Világkongresszust. A júliusi kiruccanáson nem más mint a Pécsi Mikulás képviseli a magyarokat.

A dán Mikulás Világkongresszust nyugodtan lehetne a Vidámság Fesztiváljának is nevezni, bár ennél azért nagyobb hagyománya és célja is van.

Több mint 60 éve rendezik meg

Még az sem zavarja őket, hogy nyár van!

1957-ben tartották az első ilyen találkozót, amit Christian Jörgen, művésznevén Tribini professzor talált ki, aki utcai művészként kezdte, de végül ő lett Dánia „örömprofesszora”, a vidámság művésze.

A magyarokat egy pécsi képviseli

A programjuk része, hogy elhajókáznak meglesni a Kis Hableányt Koppenhágában – látod a magyar zászlót? 

A világtalálkozók több mint 60 éves történetében tavaly volt először magyar Mikulás. Akkor is az a pécsi nagy szakállú vett részt a nyári ünneplésben, aki idén is.

– Különleges ajándékot hoztam most a gyerekeknek és a Mikulás társaimnak is. Itt északon ugyanis nem divat a virgács, sőt Magyarországon kívül máshol sem igazán. Így egy igazi hungarikummal lephetem meg a dánokat – mesélte a Pécsi Mikulás, aki nem szerette volna felfedni magát.

Tajvanból, Kanadából, Angliából, Amerikából is érkeznek a világtalálkozóra

„Felturbózzuk egymást!”

Vonulnak, ajándékoznak és egymás megjelenésében is segítenek – hopp, ezen a képen is ott a magyar zászló!

A világtalálkozóra több mint harminc ország képviselőit, azaz Mikulásait várják. A négy napig tartó mulatozás mellett eszmecserére is sor kerül, de a gyerekeket meg is ajándékozzák.

– Ez egy nagyon izgalmas négy nap, hiszen itt lehetőségünk van megfigyelni egymást és nem ritka, hogy ötleteket is cserélünk, hogyan turbózhatnánk fel télire a Mikulás jelmezt – árulta el a pécsi piros ruhás.

A Mikulás Világkongresszust minden évben, júliusban tartják Bakkenben, Koppenhága mellett. 

Idén már verseny is van 

Az idei rendezvényen – bár nem vérre menő – versenyt is szerveztek a világ Mikulásainak.

Mindig nagy az öröm, ha nyáron összeröffenhetnek négy napra az ajándékhozók – ezen a képen is lengedezik a piros-fehér-zöld

– Farönköket kell kerülgetni vagy épp fára mászni, de mindenféle ügyességi feladatokat is végre kell hajtani. A verseny lényege az, hogy még jobban összekovácsolja a csapatot – mondta a helyi Mikulás.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő