24 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletAkár bajnokavatásba is torkollhat a péntek este

Akár bajnokavatásba is torkollhat a péntek este

Tíz nap alatt negyedszer találkozik egymással a PVSK-Veolia és az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata az NB I. B döntőjében. Ha pénteken este a Panthers nyerni tud hazai pályán, övé a bajnoki arany, és készülhet az A csoportra.

Meg kell hagyni, valami nagyon hasonlóra lehetett számítani a két pécsi férfikosárlabda-csapat fináléja előtt, mint amit az első három meccsen kaptunk. Nevezetesen azt, hogy hihetetlen izgalmak, óriási csata és fordulatok sokasága jellemzi majd a feljutásért folyó harcot. Elsőre az NKA saját pályáján átgázolt a PVSK-n, erre azonban egy szintén sima győzelemmel válaszolt a Vasút a Verseny utcában. Jött aztán a kedd, és a Panthers meglepetést tudott okozni, az NKA Arénában fordította ugyanis a maga javára a döntő állását.

Szrecsko Szekulovics együttese 2-1-re vezet, és mivel három nyert meccsre van szükség a végső győzelemhez, pénteken 18 órától egy amolyan döntő a döntőben indul majd a PVSK csarnokában, legalábbis a hazaiak javára. Ha ugyanis nyernek Halászék, feljutnak – az NKA számára azonban egy siker egyelőre csak a túlélést jelentené. Az biztos, hogy az akadémisták nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a második meccsen elveszítették irányítójukat, Kerpel-Fronius Gáspárt egy combsérülés miatt. Bár több helyről is azt hallani, aligha lép már pályára ebben a szezonban, mérget azonban nem feltétlenül vennénk rá, hogy valóban így is lesz.

De a korábbi sérüléséből épp a finálé második meccsére visszatérő Kovács Péter játékán is úgy látszott, mintha még nem lenne hibátlan fizikális állapotban. Ha e mellé tesszük még, hogy a városi zuhanyhíradó szerint az NKA legjobbjának, Meleg Gergőnek már most megvan a jövő évi csapata – egy, az ebben a szezonban az A csoportban elődöntőbe jutó együttes –, akkor azért nagy kérdés, hogy mennyire fog tudni fejben teljesen ott lenni majd a hátralévő egy, vagy két meccsen.

Mindeközben a PVSK-nál látszólag nyugalom honol, ami persze az egyámás után nyert két meccs és a megfordított párharc miatt érthető is. Az viszont nyilván más kérdés, hogy vajon mi van a felszín alatt? A győzelmi kényszer ugyanis most biztosan ott lesz majd Hortiék vállán, az pedig egyelőre talány, hogy ez mit hoz majd elő Szrecsko Szekulovics együtteséből. Hiszen ha egy dolgot a döntő első három felvonása alatt megtanulhattunk, az az, hogy mindegyik mérkőzés más és más. Méghozzá gyökeresen! Ebből kiindulva tehát hiába tűnik most esélyesebbnek a hazai gárda, közel sem biztos, hogy nem lesz itt még ötödik meccs is.

– A PVSK természetesen most közelebb áll ahhoz, hogy megnyerje a párharcot, de az utolsó pillanatig harcolni fogunk – erősített rá arra Ivica Mavrenski, az NKA Pécs edzője, hogy feltartott kezekre legfeljebb a hazai triplák előtt lehet számítani csapatától. – A harmadik mérkőzésünket is megnéztük, a hibáinkat kielemeztük, és igyekszünk javítani. Az biztos, hogy agresszívebbnek kell lennünk, koncentráltan és bátran kell kosárlabdáznunk, tovább el kell érnünk, hogy ne legyünk görcsösek. Nem szabad elfelejteni, hogy még mindig van esélyünk, de a helyzet egyértelmű: nyerünk, vagy megyünk haza.

Mindeközben persze Szrecsko Szekulovics is készül csapatával, és bár bizakodik, azért ő is tudja, hogy borzalmasan nehéz dolga lesz a PVSK-nak.

– Boldog vagyok, hogy kedden nyerni tudtunk – kezdte a Panthers mestere. – Ez volt a legfontosabb mérkőzés, nálunk az előny. Remélem, pénteken le tudjuk hazai pályán zárni a párharcot. Talán most a legnehezebb, közel is vagyunk, de messze is a bajnoki címtől, a legnagyobb lépés áll előttünk. Az atmoszféra jó, edzések rendben zajlottak, ha úgy tudunk koncentrálni, mint az előző mérkőzéseken, akkor most is nyerhetünk.

A fináléhoz illő hangulattal biztosan nem lesz baj, hiszen a Szamosi Nándor Sportcsarnokban telt ház előtt csap majd össze a pécsi kosárlabda két zászlóshajója. Azt már eddig is megmutatta a két csapat és a két szurkolótábor, hogy a sportág honi élvonala nem létezhet Pécs nélkül!

Fotó: Rónási Márton / PVSK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő