23 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA Fidesz volt pécsi polgármester-jelöltje vezette vízilabda-szövetség félmilliárdos hiányt termelt

A Fidesz volt pécsi polgármester-jelöltje vezette vízilabda-szövetség félmilliárdos hiányt termelt

Éves közgyűlését tartotta a Magyar Vízilabda Szövetség csütörtökön, amelyen az derült ki, hogy az elmúlt két évben – még Vári Attila vezetésével – 487 millió forintos hiány keletkezett – írja a Telex a Nemzeti Sportra hivatkozva.

A tavaly novemberben megválasztott új elnök, Madaras Norbert a közgyűlésen azt mondta, külső szakértők bevonásával világították át a gazdálkodást.

„Számviteli nyilvántartások hiányosságai nehezítették a munkánkat, illetve néhány esetben felvetődtek kérdések az átvett megállapodások, kifizetések célszerűségéről” – jelentette ki az elnök.

A Telex azt írja, a pénzhiányhoz olyan bakik is vezethettek, mint például az, hogy a szövetség 54 millió forintot csalókhoz utalt szállásköltségként.

Vári a fideszes önkormányzat idején Budapestről ejtőernyőzött a városi sportcég, a PSN Zrt. vezérigazgatói pozíciójába – erős politikai hátszéllel. A párt polgármesterjelöltje volt 2019-ben Pécsett. Az elvesztett választás után kompenzációs listáról bekerült a pécsi közgyűlésbe, ahol egy darabig a kormánypárt képviselője volt, de aztán lemondott mandátumáról, helyére Hári József, a PTE sportirodájának vezetője, a PEAC futsal szakosztályának vezetője került.

Vári ellen – számítógépes adathordozók eltűnése miatt – távozása után pótmagánvádas eljárást indított utódja, a PSN vezérigazgatója, az ügyben április elején hirdettek első fokon ítéletet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő