25 C
Pécs
kedd, május 28, 2024
Kezdőlap#PécsE-busz vagy H-busz: Grazban ezt is tanulmányozta a pécsi delegáció

E-busz vagy H-busz: Grazban ezt is tanulmányozta a pécsi delegáció

A Ruzsa Csaba alpolgármester vezetésével áprilisban Grazban járt pécsi önkormányzati delegáció nemcsak az osztrák nagyváros sikeres bérlakás-programjáról gyűjtött információkat.

Az alpolgármester a Pécsmának elmondta, az uniós közvetlen finanszírozású, klímasemleges példavárosok létrehozását szolgáló Net Zero Cities programban a hidrogénmeghajtásra való átállás előkészítése kiemelt téma. Pécs kap ugyan szakértői bázist az EU-tól, de már városok tapasztalatait is szeretnék megismerni.

A grazi tömegközlekedésben is figyelnek erre a nagy potenciált rejtő technológiára, és egy ideje zajlik már egy kísérlet a városban. Egy hidrogén-meghajtású busz ugyanazt az útvonalat teszi meg nap mint nap, mint egy elektromos busz, a szakemberek pedig figyelik az üzemeltetés adatait.

A pécsi delegáció és osztrák vendéglátóik egy grazi hidrogénüzemű busz előtt

A pécsi delegáció osztrák közlekedési szakemberekkel is egyeztetett a látogatás során, meghallgatták javaslataikat, tapasztalataikat.

Ruzsa Csaba beszámolt arról, hogy a mérési eredményeket, adatokat a graziak a pécsi önkormányzat rendelkezésére bocsátják.

A hidrogént egyre többen a jövő üzemanyagának tartják, Pécsett, a Net Zero Cities program keretében egy helyi vállalkozás, az önkormányzat és az egyetem közös projektben foglalkozik az ehhez kapcsolódó technológiai fejlesztésekkel.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő