21 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekAutósok figyelem! A Petőfi utca újabb szakaszát zárják le

Autósok figyelem! A Petőfi utca újabb szakaszát zárják le

Kedden a Petőfi utca újabb szakaszán folytatódnak a szennyvízvezeték-felújítási munkálatok.

Május 30-tól, azaz jövő keddtől újra járható lesz a Petőfi utca–József Attila utcai csomópont, ezzel egyidőben azonban újabb szakaszokat zárnak el a forgalom elől – derült ki a Biokom tájékoztatásából.

Keddtől, a Hungária utca és Erreth Lajos utcai szakaszon teljes lezárás mellett a harmadik ütemével folytatódnak a Petőfi utcában a szennyvízvezeték-felújítási munkálatok. A belváros irányába közlekedők a Hungária utca, Madách Imre utca, Erreth Lajos utca, Petőfi utca, József Attila utca terelő útvonalat tudják majd használni. Ezzel a Megyeri utcai forgalmi lámpás csomópont terhelése jelentősen csökkenni fog.

Az Erreth Lajos utcában hétköznap reggel 7 és este 6 óra között tilos lesz a megállás, ezzel lesz biztosítva mindkét irányba a folyamatos haladás. Fontos megjegyezni, hogy a terelőutaknak kijelölt utcákban jelentősen növekedni fog a forgalom, ezért a nem megfelelően parkoló autók nehezítenék a közlekedést – hívta fel a figyelmet a városüzemeltetési társaság legfrissebb videójában.

https://www.facebook.com/biokom/videos/1365116417389372

A lezárt szakaszon mind a Garay, mind a Hargita utcában biztosítva lesz a kereszt irányú forgalom. Az új forgalmi rendről a sárga hátterű, nagy alakú tájékoztató táblák segítik az útbaigazítást. A lezárt szakaszra szóló kedvezményes bérleteket a szomszédos Megyeri térre és a Nagy Jenő utcában is elfogadják majd.

Jó hír, hogy a rekonstrukciós munkálatok befejezését követően a Nagyvárad és a Kodály Zoltán utca között teljes szélességében, mintegy 9000 négyzetméteren megújul az útburkolat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő