22 C
Pécs
hétfő, július 22, 2024
KezdőlapPécs AktuálAz iskolai szünetben sem tétlenkedik a Tettye Forrásház

Az iskolai szünetben sem tétlenkedik a Tettye Forrásház

A tanév végeztével, június utolsó hetében több helyen végez kisebb forgalomkorlátozással járó munkálatot a Tettye Forrásház.

A Petőfi utcában szerelvényaknát szüntetnek meg, a Hungária utcában aknafedlapokat
cserélnek, az Alkotmány utcában és a Szigeti úton tűzcsapokon mérnek oltóvízhozamot a szakemberek – írták sajtóközleményükben.

Június 24-én, hétfő reggeltől a szolgáltató aknafedlapokat cserél a Hungária utca 12. előtt, ahol – amíg az új burkolat megfelelően megköt – várhatóan egy hétig kell útszűkületre számítani.

Június 24-től a Petőfi utca–Nagy Jenő utca kereszteződésében dolgoznak a szakemberek, föld alatti szerelvényszekrényt szüntetnek meg az ivóvízhálózaton. A hétfőn 8 órakor kezdődő munkálat velejárójaként útszűkületre kell számítani a Petőfi utca és a Nagy Jenő utca kereszteződésénél, valamint a Nagy Jenő utcából nem lehet balra kanyarodni a Petőfi utca–Szigeti út kereszteződése felé. A munkálat az útburkolat helyreállításával zárul, várhatóan július 5-én tér vissza az eredeti forgalmi rend.

Szintén június 24-én oltóvízhozamot mérnek 8.00 és 9.00 óra között az Alkotmány utca 27. és 34., majd 13.00 és 14.00 óra között az Ürögi fasor 2/A és 2/B előtt álló tűzcsapokon.

A mérések miatt aznap vízzavarosodás és nyomásesés fordulhat elő:
a Petőfi utca–Kodály Zoltán utca–Barbakán tér–Klimó György utca–Hungária utca által
határolt, és a Rácvárosi út–Szigeti út–Tüzér utca–Páfrány utca–Kovácstelep–Fő utca által határolt területeken.

A mérési pontokon a mérések közben útszűkületre lehet számítani. Az intenzív vízvételezés hatására nagyobb mennyiségű vízfolyás jelenhet meg az úttesten – ez a munkálatok velejárója, nem meghibásodásból ered. A hozammérés után a megszokott, kiegyensúlyozott vízminőség gyorsan visszaáll – áll a Tettye Forrásház közleményében.

A szolgáltató kéri ügyfeleit, hogy a mérés napján fordítsanak fokozott figyelmet vízfelhasználással üzemelő háztartási eszközeikre, a mosó- és mosogatógépek beindítása előtt minden esetben ellenőrizzék a vizet, és amennyiben a víz zavarosodását észlelik, kerüljék a használatát!

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő