21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
Kezdőlapne pipáld kiAz MSZP "fékjavító programot" hirdet

Az MSZP „fékjavító programot” hirdet

„Fékjavító programot” hirdet az MSZP, mert az ellenzéki párt szerint a kormánytöbbség folyamatosan bontja le a közjogi fékeket és ellensúlyokat. Lendvai Ildikó pártelnök közölte: társadalmi ellensúlyokra van szükség, ezért a közvéleményt kell a negyedik hatalmi ággá tenni.

Tájékoztatása szerint a „fékjavító program” részeként az MSZP az Alkotmánybírósághoz fordul a kormánytisztviselői törvény újbóli elfogadása ellen. Kezdeményezi a médiatörvény zárószavazásának elhalasztását, valamint levelet küldött ez ügyben Neelie Kroes EP-biztosnak és az Európai Parlament szocialista frakcióvezetőjének.

Emlékeztetett arra, hogy a közjogi ellensúlyok lebontásának és szűkítésének két eszköze van: új törvények elfogadása és olyan személyi döntések, amelyekkel Fidesz-frakciótagok kerülnek különböző posztokra.

Lendvai Ildikó a közjogi fékek lebontásának folyamatából az önkormányzatokban az ellenzéki kontroll szűkítését, a jegybank folyamatos támadását, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztosi kinevezését, Domokos László ÁSZ-elnöknek jelölését, a médiahatósági összevonásokat és Szalai Annamária várható kinevezését, illetve Schmitt Pál Fidesz-alelnök államfőnek jelölését emelte ki.

Kitért arra: Schmitt Pál, Orbán Viktor embere tesz majd javaslatot államfőként a legfőbb ügyész és a Legfelsőbb Bíróság elnökének személyére. Ezzel a három hatalmi ágból egy lett – fogalmazott.

Fogarasiné Deák Valéria szocialista politikus a sajtótájékoztatón közölte: július 1-jén, a Köztisztviselők Napján tartanak először – majd utána kéthetente – ingyenes jogsegélyszolgálatot azok számára, akiket kormányhivatalokból vagy a közszférából elküldenek.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő