24 C
Pécs
péntek, július 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsAz ünnepre hangolódva: jön az 5. Adventi Borszalon

Az ünnepre hangolódva: jön az 5. Adventi Borszalon

Idén sem marad kedvenc adventi rendezvénye nélkül a pécsi borkedvelő közönség. Amire biztosan számíthatnak: kiemelkedő hazai és külföldi pincészetek, helyi termékek bőséges választéka. Ami más lesz: idéntől nem a Pécsi Borozó a főszervező, az ezzel járó feladatokat a Pannon Borbolt vette át.

Az Adventi Borszalon 2018-ban debütált, a legjelentősebb fedett téren megrendezett pécsi borgasztronómiai rendezvényként, amely azóta évről évre egyre több kiállítót és vendéget vonz. 2022-ben új helyszínen, a nemrég átadott pécsi vásárcsarnokban került sor a nagy népszerűségnek örvendő programra, méghozzá több mint száz kiállítóval és mintegy ezer vendéggel.

A tavalyi jó hangulatú borszalonról videó is készült, amit ide kattintva lehet megtekinteni, illetve mutatunk néhány kedvcsináló képet is:

A tavalyi siker és pozitív visszajelzések miatt a szervezők úgy döntöttek, idén ismét itt, a vásárcsarnokban rendezik meg az eseményt, melyre bronzvasárnap, december 3-án kerül sor.

Több mint 100 kiállító, 400 bor, 50 helyi termék egy helyen egy belépőjeggyel!

Óriási az érdeklődés a pincészetek részéről, a programon hazai és külföldi pincészetek mutatkozhatnak be a pécsi és ide látogató borbarátoknak, mellettük természetesen a helyi termelők és kézműves kiállítók is helyet kapnak a csarnokban, akik szintén kóstoltatnak és értékesítik is ínycsiklandó portékáikat.

A borok és helyi termékek sétakóstolójára és vásárára már megválthatjuk a jegyeket a Pannon Borbolt pécsi raktáráruházában, illetve online (pannonborbolt.hu), valamint az Eleven vinotéka & bár üzletében.

A belépőjegy ára tartalmazza a részvételt december 3-án 14.00–20.00 között, korlátlan kóstolási lehetőséget a kínált borokból, kóstolót egyéb árusított helyi termékekből és a ruhatár használatát.

A szervezőkről

A Pannon Borbolt a Dél-Dunántúl legjelentősebb borkereskedelmi vállalkozása, nagykereskedelem, kiskereskedelem, webes értékesítés és vendéglátás területén is jelen van. Az idei évtől főszervezőként mutatkozik be, átvállalva a szervezést a Pécsi Borozótól. Nem titkolt szándékuk, hogy az Adventi Borszalont a legjelentősebb vidéki, beltéri borgasztronómiai rendezvénnyé fejlesszék.

További részletek itt olvashatók a rendezvényről.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő