35 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálCsaládbarát Vállalat elismerést kapott a DDC

Családbarát Vállalat elismerést kapott a DDC

A családbarát szemléletmód mára már alapvetésnek számít. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) – amely közel 600 munkavállalót foglalkoztat – is nagy hangsúlyt fordít arra, hogy a munkavállalók családbarát munkahelyként tekintsenek a cégre. A DDC családbarát törekvéseit 2023-ban ismét elismeréssel díjazták.

A munkavállalók elégedettsége és jóléte alapvető fontosságú a Duna-Dráva Cement Kft. számára. Az, hogy a munkavállalók szívesen és örömmel végezzék munkájukat a gyárakban és üzemekben, megőrizve a fizikai és mentális egészségüket. A vállalat abban hisz, hogy a munka és a magánélet összhangja és egyensúlya kulcsfontosságú az egyéni kiteljesedésben.

Éppen ezért az elmúlt években komplex családbarát stratégiát dolgoztak ki, amely magában foglalja többek között a rugalmas munkaidő-beosztást, a távmunka és a home office lehetőségét azokban a munkakörökben, amely ezt lehetővé teszi, valamint az évente – térítésmentesen – igénybe vehető szűrővizsgálatokat és az egészségbiztosítási támogatást.

Sőt, az elmúlt években tovább bővítették a családtámogató programot is; az immár hagyományos Családi Nap mellett bababörzére is lehetőséget biztosítanak, valamint a „Muti, hol dolgozol” program keretében több alkalommal is megtekinthették a munkavállalók gyermekei és unokái a Váci és a Beremendi Cementgyárat.

A családbarát szemléletmód elismerése

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány évek óta elismeri azokat a cégeket, amelyek családbarát gyakorlatokat vezetnek be a mindennapi működésük során, és ezeket a munkatársak igényei szerint alakítják.

Az alapítvány ünnepélyes gála keretében adta át a 2023-as, „Családbarát Vállalata” díjakat. A fődíj mellett kiosztották a „Családbarát Vállalat” címet, idén 36 cég, többek között a DDC számára is. A DDC az idei elismeréssel együtt immár több alkalommal magáénak tudhatta a „Családbarát Vállalat” címet!

„A család a DDC számára kiemelkedően fontos érték. A tapasztalatszerzés mellett kiemelném azt is, hogy a kollégák nálunk valóban egy közösség tagjainak érezhetik magukat. Az egyes üzemeink nagyon összetartóak, és rendszeresen szervezünk olyan programokat, ahol a pályakezdő kollégák különböző területekről megismerhetik egymást és a tapasztaltabb kollégákat is. Aki hozzánk csatlakozik, az igazi csapattaggá válik” – nyilatkozta Molnár Ivett, a DDC HR igazgatója.

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő