20 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekBarkóczi Csaba: A pécsi tömegközlekedés legnagyobb problémája a sofőrhiány

Barkóczi Csaba: A pécsi tömegközlekedés legnagyobb problémája a sofőrhiány

Közlemény érkezett a helyi Fidesztől, egészen pontosan Barkóczi Csaba önkormányzati képviselőtől. A lényeg: ők „rendet tudnának tenni” a Tüke Busznál. A tömegközlekedési vállalatok állami alulfinanszírozottságáról nem esik benne szó. Változtatás nélkül közöljük a szöveget.

„Teljes kudarc Péterffy Attila és a pécsi baloldal azon politikája, amelyet a helyi tömegközlekedés üzemeltetésével kapcsolatosan folytat. Ma már a mindenki látja, hogy a pécsi tömegközlekedés legnagyobb problémája a sofőrhiány, amely csak és kizárólag a tisztességes buszvezetői bérek garantálásával oldható meg. 

Ezzel szemben a pécsi polgármesternek meggyőződése, hogy – a Tüke Busz dolgozói helyett – csupán néhány vezetőt kell megfelelően díjazni a sikerhez. Emlékezzünk rá, hogy szűk másfél év leforgása alatt 160 százalékkal emelkedett a Tüke Busz vezérigazgatójának bére, aki emellett év végén még többmilliós prémiumot is magáénak tudhat a városvezetés jóvoltából. A cég igazgatótanácsát szocialista politikusok és önmagukat erősnek tartó emberek foglalták el, akik az évek folyamán szintén több millió forinttal gyarapodhattak, és kétes megbízások keretében súlyos milliók kerültek egy jól behatárolható baloldali ügyvédi körhöz is. Van olyan ügyvéd, aki óránként 35 ezer forintot számláz a cégnek, miközben egy buszvezetőnek ez több napi bruttó bére.

Ezért is fontos, hogy jövőre rendet tegyünk a Tüke Busznál, megszűnjenek a haveri kifizetőhelyek, kiváltságos státuszok, és a jól működő tömegközlekedést a sofőrök és a dolgozók bérének rendezésével garantáljuk a pécsieknek.

Tegyük rendbe a várost együtt! 

Kelt. Pécsett, 2023. szeptember 6. napján

Tisztelettel,

dr. Barkóczi Csaba

képviselő

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő