21 C
Pécs
vasárnap, június 23, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldBeindult a szülés az úton, 40 percet várt a mentőkre egy baranyai...

Beindult a szülés az úton, 40 percet várt a mentőkre egy baranyai pár: az OMSZ cáfol

Győrfi Pál tételesen cáfolta meg azt, amit egy baranyai pár állított az ATV-nek.

Az ATV-nek nyilatkozott a napokban egy baranyai pár, azt állítva, negyven perc alatt ért ki a mentőkocsi az asszonyhoz, akinél már beindult a szülés. A Mohácstól nem messze lévő Görcsönydobokáról indultak a kórházba: Szekszárdig szerettek volna eljutni, de ez nem sikerült. A férfi Sombereknél hívta a mentőket, ám a baba nemsokára megszületett.

Az apa folyamatosan tartotta a kapcsolatot a diszpécserrel, aki azt mondta neki, ne csináljon semmit. Mikor megszületett a kicsi, javasolta, hogy tegyék az anya mellkasára és takarják be. Közben kiderült, két mentőt kellett várni, mivel egy járműben baleset miatt nem utazhat az újszülött és az anyuka. A férfi elmondása szerint a két kocsi végül egyszerre ért oda, a hívástól számított negyven perc után. Az anyát és a babát Pécsre vitték. A nőt állítólag az út szélén, mindenki előtt, ruhátlanul tették a mentőbe.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu szerkesztőségéhez megküldött levelében azt írta, az ATV riportjának egyetlen állítása sem igaz.

  • A mentők 12 percen belül a helyszínen voltak.
  • Szakszerű ellátásban részesítették a kismamát és az újszülöttet, akiket a szakma szabályai szerint szállítottak kórházba.
  • „Szemenszedett hazugság”, hogy meztelenül, mindenki előtt tették a mentőbe a nőt.
  • Az apa a kórházi átadáskor külön köszönetet mondott az ellátást végzőknek.

Győrfi hozzáteszi: a hírt „mentők elleni, politikai célú, alaptalan és szándékos lejáratási kísérletként” értelmezik és visszautasítják.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő