26 C
Pécs
szombat, június 22, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiBeköszöntött a hideg idő, figyeljünk embertársainkra!

Beköszöntött a hideg idő, figyeljünk embertársainkra!

Járjunk nyitott szemmel, ha kell, segítsünk bajba jutott embertársainkon!

A tartós hideg beköszöntével fokozott figyelmet kell fordítani a rászorulókra, elesettekre, betegekre, hiszen a tél beállta kemény próba elé állítja a tüzelő nélkül, külterületen, elhagyott tanyákon, lakásukban egyedül élőket, idős embereket – hívta fel a figyelmet a Police.

Néhány jó tanácsot is megosztott a rendőrség, hiszen – mint írják – a lakosságnak is nagy szerepe lehet a tragédiák megelőzésében:

  • A téli hideg időjárás beköszöntével az eddigieknél is jobban figyeljünk a környezetükben élőkre, az idős korosztály tagjaira.
  • Látogassuk őket gyakrabban, beszélgessünk velük, hogy van-e tüzelőjük, ellenőrizzük, hogy füstöl-e a házuk kéménye, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.
  • Amennyiben az utak csúszóssá válnak, kérdezzük meg, hogy el tudnak-e menni az alapvető élelmiszereket bevásárolni.
  • Amennyiben a hidegben az utcán segítségre szoruló embert látunk, ne menjünk el mellette, értesítsük a mentőszolgálatot vagy a rendőrséget. Ezzel életet menthetünk, és elejét vehetjük annak, hogy a kiszolgáltatott helyzetbe lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.
  • Ha tudunk olyan emberről, aki valamilyen okból veszélyhelyzetbe került, tegyünk bejelentést az ingyenesen hívható 112-es telefonszámon, illetve jelezzük a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak!
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő