13 C
Pécs
csütörtök, június 13, 2024
KezdőlapZöldZónaKomposzt Kalauz – útmutató a fenntartható élethez

Komposzt Kalauz – útmutató a fenntartható élethez

A PécsMa és a Pécsi Hírek oldalain az utóbbi időben több cikkünkben is foglalkoztunk már a komposztálással. A HungAIRy Life integrált program keretében most egy izgalmas, témába vágó workshopra hívjuk fel a figyelmet.

November 22-én, a Balokányban található Pepita Közösségi Térben minden a komposztálásról fog szólni. A HungAIRy Life integrált program keretében rendezik megy ugyanis ezen a napon a „Komposzt Kalauz – útmutató a fenntartható élethez” névre keresztelt workshopot, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a komposztálás világába.

Az eseményen több szakértő fog majd beszélni a komposztálásról.

A mellett, hogy bemutatják, hogyan is néz ki maga a folyamat, részletesen beszélnek arról is, hogy segítünk ezzel a környezetünknek, sőt a saját mindennapi életünknek is.

A workshop résztvevői számos témáról tudhatnak meg többet, mutatjuk, hogy mely fő pontok kerülnek majd terítékre a Komposzt Kalauz során:

  • Miért érdemes komposztálni? (bemutatják, a komposztálás hogyan járul hozzá a fenntarthatóbb világhoz, és hogyan csökkenthető ezáltal a hulladék mennyisége).
  • Komposztálás a nulláról (megtudhatjuk, milyen eszközökre van szükségünk otthon, vagy ha nagyobb léptékben gondolkodunk).
  • Előnyök és hátrányok (megismerhetjük a komposztálás előnyeit, illetve azokat a kihívásokat is, amelyekkel meg kell küzdenünk, ha belevágunk).
  • Mi az, amit szabad komposztálni, és mi az, amit NEM (bemutatják, mely anyagok alkalmasak a komposztálásra).
  • Tévhitek a komposztálásról (elénk tárják a komposztálással kapcsolatos tévhiteket, és bemutatják a valóságot).
  • Ipari komposztálás (betekintést adnak a nagyobb volumenű komposztálás folyamatába, és annak hatásaiba).

A workshop szervezői bárkit szívesen látnak az eseményen, legyen az egy otthoni kertészkedés iránt érdeklődő, egy környezettudatos polgár, vagy akár vállalati döntéshozó. Aki szeretne tenni a fenntarthatóbb és zöldebb jövőért, annak a Pepitában a helye, november 22-én, szerdán 17 órától.

A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő