Hirdetés

Filmforgatás miatt idén a megszokottnál korábban, már november 16-án megérkezik a nagy fenyő a Széchenyi térre. A részletekről a pécsi önkormányzat tájékoztat.

17 méter magas jegenyefenyő lesz idén a mindenki karácsonyfája. A 60 centis átmérőjű törzzsel rendelkező 50 éves faóriást egy szalántai család ajánlotta fel, mert a monumentális példány kinőtte az udvarukat.

A fa a szokottnál korábban, már november 16-án, csütörtökön megérkezik a Széchenyi térre, másnap pedig már az izzók is felkerülnek a koronájára. A díszítést hétfőn fejezi be a Biokom NKft.

Idén a pécsi mindenki karácsonyfája fontos díszlete lesz egy városunkban forgatott amerikai–magyar játékfilmnek. A 12 karácsonyi játék címet viselő romantikus komédiáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy Pécsre érkező amerikai lányról szól, aki a nagymamáját jön meglátogatni, de az adventi forgatagban a vendégség különleges fordulatokat vesz.

A film főszereplője az amerikai Stephanie Perk, rajta kívül magyar színészek, így Kékessy Gábor és a pécsi Köles Ferenc is szerepelnek majd a készülő alkotásban. A film produceri feladatait a Pillango Production Kft. végzi.

A forgatással advent kezdetére végeznek a városban, így az ünnepi időszakban a fenyő teljes pompájában fogadja majd a Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásárra érkezőket.

Hirdetés