Hirdetés

Tűzeset, műszaki mentés, és egy bejelzett szén-monoxid-érzékelő miatt vonultak a héten a katasztrófavédők. Íme a heti beszámoló az esetekről.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, tűz ütött ki egy hulladéklerakóban. Ötven négyzetméteren égtek hulladékbálák kedden reggel a kökényi regionális hulladéklerakónál. A lángok nem veszélyeztettek semmit, a pécsi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal eloltották – írták a baranyai katasztrófavédelem oldalán.

Elektromos szivattyúval akart benzint leszívni két ember egy használaton kívüli személyautóból tegnap délután Kisvaszaron, egy ház udvarában. A művelet során szikra képződött, amely belobbantotta a benzint és az egyik ember súlyosan megsérült. A komlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik az üzemanyagot homokkal lefedték, egyéb tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Kedden este lesodródott az útról, majd az árokba borulva állt meg egy személyautó Pécsett, az Üszögi tó mellett. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A város hivatásos tűzoltói a helyszín biztosítása mellett átvizsgálták és áramtalanították a gépjárművet – számolt be a katasztrófavédelem.

Szén-monoxid-érzékelő jelzett tegnap késő este Hosszúhetényen. A tulajdonos a készülék riasztására ébredt, kinyitotta az ablakokat, majd értesítette a katasztrófavédelmet. A Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a készülékből kiolvasva megállapította, hogy a jelzés idején kis mennyiségű szén-monoxid volt jelen a lakásban. A gázszolgáltató szakembere felülvizsgálatig kizárta a kazánt a rendszerből.

Kiemelt képünk illusztráció

Hirdetés