23 C
Pécs
szerda, július 24, 2024
KezdőlapHírzónaBeolvadás: 150 ezer látogatót várnak+Videó!

Beolvadás: 150 ezer látogatót várnak+Videó!

Lezárult Pécs világörökségi, kulturális és közművelődési intézményei döntő többségének integrációja, az átszervezéstől hatékonyabb működést remél az önkormányzat.
Márta István, az érintett intézményeket menedzselő Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) ügyvezetője a baranyai megyeszékhelyen szerdán tartott sajtótájékoztatón elmondta: júniustól a Pécsi Galéria és Vizuális Művészeti Műhely, valamint a Pécsi Kulturális Központ feladatait is a ZSÖK keretein belül látják el.

Hozzátette, a cég immár 55 ezer négyzetméternyi ingatlant működtetve, 14 szervezeti egységgel és 148 dolgozóval népszerűsíti Pécs legkiemelkedőbb kulturális vonzerejét jelentő értékeit, és szervezi programjaikat.

Márta István rámutatott arra, hogy az érintett intézmények holdingba szervezésének célja lehetőséget adni az együttműködésre, az egymás kapcsolatrendszerében és infrastruktúrájában rejlő lehetőségek kihasználására, a közös megjelenésre, a pályázatokon való eredményes részvételre.

[iframe id=65359 ]
Úgy vélte, mindez szükséges a város azon elvárásának teljesítéséhez is, hogy idén a ZSÖK a Zsolnay Kulturális Negyedben 150 ezer, a Kodály Központban 50 ezer fizető látogatót fogadjon.

Megjegyezte, az előjelek jók, a negyed rendezvényeire eddig 80 ezren, a központ előadásaira 30 ezren váltottak belépőt. Elmondta: a ZSÖK következő nagyrendezvénye az augusztus végi, gyermekeknek szóló Szamárfül Fesztivál lesz, de megkezdték egy speciális téli fesztivál előkészületeit is.

Az örökségkezelő vezetői a cég idei költségvetésével és az átszervezéssel esetlegesen járó létszámleépítéssel kapcsolatos kérdésekre azt válaszolták, hogy a büdzséről még nem tudnak pontos adatokat közölni, ugyanakkor napokon belül megérkezhet a Kodály Központ működtetéséhez szükséges éves állami támogatás egy része. A következő hónapokban vizsgálják a társaság működését, és az elvégzett munka, valamint a rendelkezésre álló források ismeretében döntenek a dolgozók létszámáról, amely elképzelhető, hogy csökkeni fog.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő