34 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletBeszáll a menzakirály a PMFC-be?

Beszáll a menzakirály a PMFC-be?

György Tamás veheti át az önkormányzat által működtetett PSN Zrt.-től az NB II-be feljutott Pécsi MFC-t, az új tulajdonosnak a PMFC lesz a harmadik magyar klubja a BFC Siófok és a Kubala Akadémia után – értesült a Nemzeti Sport.

Mint írja a lap, a PMFC operatív igazgatója, Győri János július 4-én nyilatkozott az NSO Tv-nek, aki elmondta, heteken belül hivatalossá válik, ki veszi meg a klubot az önkormányzathoz tartozó PSN Zrt.-től, amely a korábbi tulajdonos, Matyi Dezső 2015-ös távozása után vette át a labdarúgócsapat működtetését.

Licencproblémák miatt akkor került az élvonalból a megyei I. osztályba a PMFC, amely 2020-ra tudott visszajutni az NB II-ig.

Korábban mi is írtunk az NB II-es indulás feltételeiről és nehézségeiről, majd arról is, az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága megvizsgálta a PMFC (PSN Zrt.) licenckérelmét és első körben megítélte a klub számára a másodosztályú (NB II-es) induláshoz szükséges licencet a 2020/2021-es évadra. Továbbá lapunknak Péterffy Attila polgármester is arról beszélt június közepén adott interjújában: keresik a befektetőket, mivel az NB II-es indulás már nagyobb anyagi hátteret kíván. Az NB II-ben már üzleti alapon kell működtetni a profi csapatot, ez pedig azzal jár, hogy más tulajdonosokat is bevonnak.

A Nemzeti Sport azóta megtudta, az új tulajdonos György Tamás lehet, aki június végén adta el a szintén NB II-es BFC Siófok többségi tulajdonjogát Nemes Ferencnek. Mint írják, György Tamás korábban éveken át a Kubala Akadémiát működtette, a Vasas utánpótlását adó akadémiát 2018-ban adta el,

a PMFC így a harmadik klubja lehet két éven belül.

György Tamás és cége nem ismeretlen a klubnál, ugyanis a közétkeztetéssel foglalkozó Hungast már eddig is támogatta a PMFC-t mezszponzorként – írja a Nemzeti Sport.

György Tamást egyébként lapunk is megkereste a héten, sajtósától, Enyedi Csabától, a Hungast Csoport kommunikációs igazgatójától azt a választ kaptuk, ha a témában lesz közlendőjük, akkor majd a nyilvánosság elé állnak: „amennyiben általunk hírértékűnek minősített dolog történik az Ön által felvetett témakörökben, akkor fogunk tudni nyilatkozni” – írta.

További információk ide kattintva olvashatók.

Kiemelt képünk forrása: goal.com

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő