Halálos balesetet okozott István-aknánál

A Pécsi Járásbíróság szeptember 12-én D. A. vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 8 hónap fogházra ítélte és 1 év 7 hónapra eltiltotta közúti jármű-vezetéstől. A büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztették.

A vádlott 2015. szeptember 12-én 17 óra 8 perckor motorjával a 66-os főúton haladt Pécs felől Komló irányába. Az István-aknára vezető bekötőút előtti jobb kanyarban – a vád szerint – legalább 105-115 kilométeres sebességgel ment, amikor észrevette, hogy az István-akna felől a 66-os útra, balra, nagy ívben, elsőbbségadás után Pécs irányába kanyarodó autót, aminek bal oldalába csapódott. A kocsi jobb első és bal hátsó ülésén két nő utazott, a hátul utazó nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kocsi vezetője súlyos, a jobb elöl ülő nő 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket, míg a motoros súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a baleset helyszínén fennálló forgalomszervezési problémákat. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

Hirdetés