Letartóztatták a brit férfit, aki kirámolta egy pécsi ékszerbolt kirakatát

A Pécsi Járásbíróság szeptember 4-én elrendelte a brit állampolgárságú férfi letartóztatását egy hónapra, aki korábban betörte egy pécsi ékszerüzlet kirakatát és 9 milliónyi ékszert rabolt el onnan.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szeptember 2-án, a hajnali órákban egy Pécs központjában található ékszerüzlet kirakatüvegét egy erővágóval betörte és a belső védőrácsot elvágta, majd a kirakatból aranyékszereket tulajdonított el mintegy 9.000.000 forint értékben, a rongálással 300.000 forint kárt okozva.

A gyanúsítottat menekülés közben elfogták, az okozott kár döntő részben megtérült.

A gyanúsított Magyarországon büntetlen előéletű, azonban állandó lakóhellyel, munkahellyel nem rendelkezik. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Alaposan tartani kell attól, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, jelentléte az eljárás jelenlegi szakaszában másképpen nem, csak letartóztatásával biztosítható.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

hirdetés
Hirdetés