9 milliónyi ékszert lopott volna el Pécsett egy fiatal brit férfi

Közel kilenc millió forint értékű ékszert lopott egy pécsi ékszerüzlet kirakatából egy 28 éves férfi. A rendőrök 10 perc alatt elfogták.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség ügyeletére szeptember 2-án 4 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az egyik pécsi ékszerbolt ablakát betörték. A helyszínre érkező rendőrök 10 perc alatt elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 28 éves brit állampolgárságú férfit.

Megállapították, hogy a férfi betörte az ékszerbolt kirakatát, egy erővágóval elvágta a biztonsági rácsot, majd a kirakatból nagy mennyiségű ékszert tulajdonított el, mintegy kilencmillió forint értékben. A betörést egy személy a mobiltelefonjával rögzítette, ezt a felvételt a rendőrök lefoglalták. A férfi az ellopott ékszereket a helyszín közelében elrejtette, majd később a rendőröknek megmutatta, hova tette azokat. A rendőrök előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként, amelynek során beismerő vallomást tett.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene lopás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

hirdetés

Hirdetés