Nem semmi hétvége: nyolc piás sofőrt kaptak el a rendőrök

Durva volt a hétvége Baranyában: több esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter az igazoltatott sofőröknél.

hirdetés

A rendőrök az 5701-es úton, a mároki elágazásánál igazoltatták 2018. május 11-én, pénteken 7 óra körül azt a személygépkocsit vezető férfit, akinél felmerült az ittasság gyanúja, ezért előállították további mintavételre.

Szintén ittasan közlekedett az a férfi, akit május 12-én, szombaton, 4 óra körül Pécsett, a Fazekas Mihály utcában igazoltattak a rendőrök. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, így a rendőrök előállították további mintavételre, az orvos pedig megállapította az alkoholfogyasztást.

Ugyanezen a napon 15 óra körül Pécsett, a Bacsó Béla utcában kettő sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök ittasság gyanúja miatt. Mindkét sofőrt előállították további mintavételre, mert a velük szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott. Egyiküknek még jogsija sem volt.

Sombereken és Egyházasharasztiban is pozitív lett az alkoholteszter szombaton, az esti órákban igazoltatott két férfinál, ezért hát őket is előállították a rendőrök további mintavételre. Az egyik sofőr itt sem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel.

Pécsett, a Bokor utcában igazoltattak a rendőrök 2018. május 13-án 2 óra körül egy gépkocsivezetőt, akinél szintén felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt is előállították.

Május 13-án 22 óra 30 perckor Egyházasharasztiban igazoltattak a rendőrök egy járművezetőt, akivel szemben az alkoholteszter pozitív eredményt mutatott, ezért őt is előállították további mintavételre. Az intézkedés során az is kiderült, hogy ez a férfi sem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A rendőrök a nyolc járművezetővel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak.