A roma vezetők szerint nincs helye a közéletben Sneider Tamásnak

Kérik a többi politikai pártot, hogy ne működjenek együtt a Jobbikkal – írja a Magyar Idők

A Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület elnöke pár napja nyílt levélben szólította fel a balliberális ellenzéket, hogy határolódjanak el a Jobbiktól, mondják fel a velük való együttműködést. Mindezt az váltotta ki, hogy Sneider Tamás több fórumon is antiszemita és rasszista módon nyilvánult meg, amely esetekről mi is beszámoltunk legutóbb ITT és ITT.

hirdetés

Lemondhat a cigányok szavazatáról a baloldal, amíg a Jobbikkal szövetkezik – közölte a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület elnöke. Rafael Gyula bejelentette, tüntetést szerveznek a Parlament elé a rasszista kijelentéseiről elhíresült Sneider Tamás Jobbik-elnök ellen. A demonstrációt a Borsod megyei cigányvajda, Lakatos Attila is támogatja.

Elhatárolódunk minden olyan törekvéstől, amely a hazai cigányságot háttérbe szorítja, és újabb rasszista, megfélemlítő politikát hoz létre Magyarországon. Semmilyen indok, még a kormányváltás szándéka sem magyarázhatja a demokratikus pártok összefogását egy rasszista politikát folytató párttal

– írta az egyesület elnöke, aki szerint felháborító és megvetendő, hogy a „baloldali tömörülések, elhagyva a demokratikus eszmeiségüket”, olyan párttal állnak össze, amelyben a legnagyobb magyarországi nemzetiség, a romákkal szembeni rasszista ideológiája mentén cigányüldözés, cigánygyilkosságok történtek, valamint amely a cigányok megfélemlítésével és azok terrorizálásával került az Országgyűlésbe.

Hirdetés