22 C
Pécs
szombat, május 25, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldEkkora lakást vehetünk 30 millióból Pécsen

Ekkora lakást vehetünk 30 millióból Pécsen

Vidéken 30 millió forintból, a fővárosban pedig 40 millió forintból vásárolható „élhető” méretű ingatlan – közölte értékesítési adatai alapján a Duna House szerdán az MTI-vel.

A közleményben Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője elmondta, hogy az idei év eladásai alapján országos szinten a tavalyinál egy millió forinttal, átlagosan 39,7 millió forintra nőtt az ingatlanra fordított összeg.

Az év első hét hónapjában történt adás-vételek azt mutatják, hogy a vizsgált vármegyeszékhelyek közül Miskolcon kapható 30 millió forintból a legnagyobb, 82 négyzetméter alapterületű használt lakás. Három négyzetméterrel maradt el mögötte Kaposvár. A tavalyi év rekordere Békéscsaba volt, ahol – az átlagos négyzetméterárak emelkedése miatt – idén 78 négyzetméteres lakást lehet vásárolni a megadott összegből.

Hozzátették, hogy Tatabányán, Veszprémben és Győrben a tavalyinál 1-2 négyzetméterrel nagyobb ingatlan vásárolható idén 30 millió forintból, míg Pécsen a 2022-es adattal megegyezően, ezúttal is 55 négyzetméteres otthonra elegendő a megadott összeg. Kelet-Magyarországon zömében folytatódott az áremelkedés, kivétel ez alól Debrecen, ahol 41 négyzetméter helyett idén csaknem 50 négyzetméteres otthonra is futja.

A családi házaknál országszerte áremelkedést tapasztaltak, csupán Tatabányán és Nyíregyházán lehetett az idén nagyobb kertes házat vásárolni, mint tavaly.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő