Hirdetés

A teljes flottáját elektromos gépjárművekre cseréli a következő években a BAT Hungary pécsi gyára. Ez a lépés egybevág a dohányipar kevésbé káros* termékekre alapozó megújulásával is, hiszen az iparág jövőjében az ártalomcsökkentés mellett a környezettudatosság is kiemelt szerepet kap.

Az első két új elektromos autó már meg is érkezett a BAT Hungary pécsi gyárába, ezzel hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez és az egész vállalat fenntarthatóbb működéséhez. A flotta fokozatos cseréjével a pécsi gyár újabb fontos mérföldkőhöz ért a fenntarthatósági stratégiájának megvalósításában, amit évek óta prioritásként kezel.

A vállalat nikotinpárnagyára már három éve teljesen karbonsemlegessé vált, azóta pedig a másik két pécsi gyáregységről is elmondható ugyanez. Hazánk legnagyobb nikotinpárnagyára abban is úttörőnek számít, hogy a világon elsőként a gyártás során keletkező porhulladék komposztálás során újrahasznosításra, majd mezőgazdasági felhasználásra kerül.

Emellett a BAT Hungary pécsi telephelyei aktív intézkedéseket hoztak a vízfogyasztás csökkentése, a vízminőség fenntartása és a vízkészletek megóvása érdekében is. Mindezzel a céljuk, hogy megszerezzék a Vízgazdálkodási Szövetség (Alliance for Water) nemzetközi tanúsítványát, amely egy független és objektív átlátható szempontrendszer alapján értékeli a vállalatok vízgazdálkodási rendszerét. A szabvány abban is támogatja a pécsi gyárat, hogy még hatékonyabban és fenntarthatóbb módon használja fel a rendelkezésükre álló vízkészleteket.

A környezetre gyakorolt hatás csökkentése és az elektromos flottára váltás egybevág a BAT cégcsoport azon törekvésével is, hogy mérsékelje üzleti tevékenységének egészségügyi hatásait, egy füst nélküli világ megvalósításával. Ennek részeként a vállalat új központot hoz létre a füst nélküli termékek gyártására Pécsen, a körülbelül 60 milliárd forintos beruházás nyomán 450 új munkahely jön létre. Ezért a BAT folyamatosan keresi azokat az új kollégákat, akik szeretnének részesei lenni az iparág átalakulásának és a fenntarthatósági törekvéseknek.

Igényes, inspiráló és innovatív munkakörnyezettel, rugalmas foglalkoztatási formákkal, egészségbiztosítással, belső képzésekkel támogatott fejlődési és karrierlehetőségekkel, valamint nyüzsgő közösségi élettel várja meglévő és leendő dolgozóit a vállalat.

Az aktuális álláslehetőségekről és a jelentkezés módjáról ITT található további tájékoztatás.

* A bizonyítékok széles körére alapozva, és feltételezve, hogy teljes mértékben leszoknak a cigarettáról. Ezek a termékek nem kockázatmentesek, és függőséget okoznak.

(x)

Hirdetés