14 C
Pécs
szerda, május 29, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekElindulnak a szúnyogirtó kocsik, számos pécsi utcában lesz végük a vérszívóknak

Elindulnak a szúnyogirtó kocsik, számos pécsi utcában lesz végük a vérszívóknak

Augusztus 17-én, hétfőn, napnyugta után útjukra indulnak a szúnyoggyérítő gépkocsik, hogy a város számos területén véget vessenek a vérszívóknak. A kormánya elrendelte Magyarország területén a csípőszúnyog földi kémiai módszerekkel történő gyérítését, így a repülőgépek most nem szállhatnak fel.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV, ami a kijuttatott formájában kizárólag rovarokra gyakorol hatást. Tudni kell, hogy melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja, ugyanakkor a méhekre veszélyes, ezért a méhészeknek gondoskodniuk kell arról, hogy a kezelés ideje alatt a méhek legyenek elzárva.

A földi kémiai védekezés időpontja Pécsett 2020. augusztus 17-e, a napnyugta utáni időszak. A védekezés a Postavölgy, Nagyárpád, Újhegy, illetve Komlói út – Engel János út – Zsolnay Vilmos út – Hársfa út által határolt területen folyik.

Tartaléknapok: 2020. augusztus 18-19. napja, napnyugta utáni időszakban.

A lakosság részére hasznos tudnivalók:

A szabadban tartott gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen történő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás elött ajánlott megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad!

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Peugeot_3008_html_300x250

Hírzóna

Abszolút Nő