Árpádtól Orbánig: A “stratégiai nyugalom” a magyar történelemben

Tiborcz István és Orbán Viktor - Forrás: Facebook / Orbán Viktor

Az Orbán Viktor-féle “stratégiai nyugalom” nem mindig volt sarokpontja a magyar politikának. Sajnos. Az alábbiakban bemutatom, vezető magyar politikusoknak hogyan kellett volna reagálniuk történelmi kihívásokra az elmúlt évszázadokban, ha lett volna egy csöpp eszük, vagy ha követték volna minden idők legjobb kormányfőjének útmutatásait. Jó reggelt kívánok, Hunyadikám!

Árpád vezér: Ja, hogy ott vannak mások is, Gyula bá? Hát én tutira nem fogok ott konfliktolni senkivel, annyit nem ér az egész. Emlékszel, múltkor is mi volt a besenyőkkel, mennyire megszívtuk! Mi bajod Etelközzel? Szvatopluknak meg ne lovat küldjünk, hanem lóvét, akkor nyugton marad.

IV. Béla: Hagyjál már, Ugrinkám, tudod, milyen messze van Kijev? A büdös életben nem érnek ide. Nem, nem megyek a Sajóhoz állig fegyverben, különben sincs még kész az M3-as, meg nem akarom ezzel felhúzni Batut, tudod, mekkora seggfej tud lenni. Különben is ARATÁS van, cseszd meg, engem ezek itt szétszednek, ha most körbeküldöm a véres kardot!

Hunyadi János: Majd ha a paksi atomerőműnél járnak, akkor szóljatok! Én kimaradnék ebből tesókám, a szerbek majd megoldják. Most nyertem egy komoly közbeszt a Hunyadi & Hunyadival, rohadtul nincs időm erre. (Ja és a Századvég azt mérte, hogy 97 százalék nem akarja Nándorfehérvár miatt karóba húzatni magát valahol messze délen, szóval JUST RELAX!)

II. Rákóczi Ferenc: Te figyi, Miklósom, szkippeljük a témát! Kiküldtem az előbb a számadót, körbeszaladt a birtokon, aszongya, hogy a jobbágyok le se szarják a Habsburgokat. Nem akarok belekeveredni, érted, megvan itt mindenünk, tudod, milyen a paraszt, akkor tejel, ha jól megy neki. Na, csá, léptem, kezdődik a Tokaj-Tállya rangadó a Kuruc Ligában.

Kossuth Lajos: Hahó, hülyegyerekek, mond az a név nektek valamit, hogy Windisch-Grätz? Na, gyerünk futólépésben letenni a fegyvert, libsi banda. Petrovics fiam, te meg kussolj! 

Nagy Imre: Éljen a hős szovjet hadsereg!

Orbán Viktor 1989. június 16-án: Bocsi, Laci, mégse megyek, Anikónak megígértem, hogy veszünk a Mariahilferen egy hűtőládát. Nyugi van, majd beugrik helyettem a Grósz Karcsi bácsi.