A kalandor pécsi aranyhörcsög határidőnaplójába már elkezdte „bekapirgálni” 2019-es teendőit, melyek között fészekszépítés, kóstolgatás és persze egy kis szökés is szerepel. Nagyon elfoglalt kis állat…

hirdetés

„Lakásfelújítás”

Zsemle Karcsi új szokása, hogy este nyolcórai ébredése után nekiesik kényelmes lakhelyének széttúrásához. Először egy kis szolid hupogással kezdődik a munka, majd átcsap őrült dörömbölésbe, míg a házikóját teljesen fel nem borítja vagy a tálkájára nem húzza, mint egy teknősbéka. Reggel aztán álmosan pillog a romokban heverő fészek sarkából, mintha mi se történt volna.

Zsemle és a felborított házikó

Udvarlás

A rendre sikertelenségbe fulladó szökési kísérletei során Zsemle „lekapcsolás” előtt azért mindig meglátogatja két kis barátnőjét, Pavlova Nusit és Zsemlinát. A románcból sajnos nem lehet semmi, mivel nem szeretnénk 6–20 darab kis Zsemlét, ennyi állatkát tartani azért mégis túlzás lenne. Újabban a tengerimalacok fészkéhez is odalopakodik, benézeget hozzájuk, szívesen be is mászna, csak épp ők nem fogadják őt ilyen szívesen.

A két leányzó itt még együtt – értük megy a felhajtás

Benézett Bóbitához, a tengerimalachoz is

Új ízek felfedezése

Gasztronómiai élmények nélkül nem telhet el ez az év sem, Karcsi eddig már belevetette magát a ropis tálba, evett popcornt, gigászi küzdelmet folytatott egy répadarabbal, legutóbb félálomban fogyasztott el egy darab banáncsipszet. Egy ideig rágta-rágta, forgatgatta, aztán eldobta a banánt, helyette egy másik magot gyömöszölt elő a pofazacskójából, és közben fel is élénkült – addig csíkra zárt szemei újra kidülledtek, nagyon mókás volt.

Megtalálta az utat a tálkába
„Akkor is betuszkolom”

Meditálás a házikó tetején

A kíváncsi aranyhörcsög este menetrend szerint felpattan a házikójára, onnan nézelődik egy kicsit (ha épp nem rombolni vagy szökni van kedve). Néha azonban egy kicsit túlnyugtatja magát a nagy kémlelésben, ilyenkor bebólint, és elkezd „leolvadni” a házról, végül lepottyan, ekkor tér magához újra. Aztán sértődötten elvonul, és bízik benne, hogy senki nem látta a nagy zuhanást.

„Figyelek ám!”

Vendéglátás

Zsemle Karcsi – akárcsak hörcsögfalva többi lakója – természetesen mindig örömmel fogadja a látogatókat, pláne ha a vendégjárással simogatás és egy-két finom falat is jár. Az pedig külön öröm lenne, ha „véletlenül” valaki nyitva hagyná a ketrec ajtaját, ahonnan egérutat kapva észrevétlenül tudna meglépni a kis arany, csakúgy, mint legutóbb Pavlova Nusi, aki Zsemlétől tanulva a kedvenc – újságokkal jól elbarikádozott – szekrényük mögé költözött be éjszakára. A hörcsöglány reggel némi ennivalót neszelt meg, korgó gyomra kivezette a szűk, de annál izgalmasabb búvóhelyről. Az akció végül olyan jól sikerült, hogy belilult a feje, miután kipréselte magát a vaskos papírok mögül.

Pavlova Nusi itt rágta ki magát

Hirdetés