21 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírekÉlő Adás 2023: három csodás pécsi közösség vár támogatásra

Élő Adás 2023: három csodás pécsi közösség vár támogatásra

Idén már ötödik alkalommal szervezi meg a Pécsi Közösségi Alapítvány az „Élő Adást”. A kezdeményezéssel olyan újgenerációs adományozási forma valósul meg Pécsett, melyben a pártfogó és a támogatott szervezet közvetlen kapcsolatba kerülhet egymással, és a szponzoráció oldott, szórakoztató, izgalmas hangulatban történik. Az eseményre május 11-én este 18 órakor kerül sor, a Reggeliben – és online.

Mi is ez pontosan?

Van egy kellemes terem, tele meghívott pécsi polgárokkal; van műsorvezető, aki segít
a jó hangulat és játékosság megteremtésében; van 3 támogatásra érdemes helyi ügy, és azt megvalósítani kész közösség.

A projekt szóvivői 6-6 percben bemutatják elképzeléseiket a meghívott vendégeknek, és újabb 6-6 percben válaszolnak a közönség kérdéseire. Ezután elhagyják a helyszínt, s a műsorvezető irányításával elkezdődik az adománygyűjtés ismétlődő körökben, minden projektnek külön-külön. A meghívást elfogadó vendégek a regisztrációval együtt vállalják, hogy az este folyamán támogatnak egy bemutatkozó programot.

Miben különbözik egy „Élő Adás” más adománygyűjtő rendezvényektől?

Itt az adományozó és támogatott között közvetlen kapcsolat alakul ki. A bemutatkozó szervezet szponzori köre növekedhet, új kapcsolatok formálódhatnak, az erőforrások kibővülhetnek. Játékos formában történik az adományozás, a tapasztalatok alapján oldott, közvetlen, jó hangulatban tölti el mindenki az estét.

Kik pályázhattak?

Olyan bejegyzett civil szervezetek vagy nem bejegyzett, informális csoportok, amelyek Pécsen működnek, pécsieket szolgálnak, erősen kötődnek a városhoz.

Kiket lehet támogatni? 

Idén a Pécsi Down Alapítvány, a Tandem Színház és a Van élet a gyermekotthon után című projekt lesz támogatható. A következő napokban lapunk részletesen bemutatja mindhárom helyi projektet, melyeknek az „Élő Adás” során adományozhatnak a résztvevők.


Kedvcsinálóként itt a tavalyi rendezvényről szóló kisfilm:

Az „Élő Adásról” és az azt szervező Pécsi Közösségi Alapítványról beszélgettünk korábban a szervezet igazgatójával, Parag Csillával:

A pécsiek adományozási kedvéről is írtunk már: 

És persze a tavalyi eseményről is beszámoltunk:

 

 

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő